Аплауз једина награда медицинским радницима

На предлог Бранке Бошњак из  Демократског фронта, тражена је допуна закона о повећању  зараде здравственим радницима и професорима на Универзитету. Међутим, Демократска партија социјалиста заједно са својим коалиционим партнерима су на данашњој Скупштини одбили да се овај предлог уврсти у дневни ред.

Сви одборници ДПСа су били уздржани приликом гласања о овој допуни закона и на тај начин онемогућили да се о томе расправља на пленуму. “Дали сте им мизерне плате, а сада видите да све зависи од њих. Сви који нијесу гласали за повећање њихових зарада још раније треба да се замисли. Одајем почаст онима који су заиста у првом реду одбране. А не оним ДПС љекарима, манекенима, који се не скидају са тв екрана и из медија, а нијесу ни једном ушли у болничку собу гдје се лијече заражени. Надам се да ћете подржати овај закон јер оно мизерно повећање од 50 евра не рачунам,” рекла је Бошњак.

Од 58 посланика, за је гласало 23, а уздржаних је било 35. Из клупа ДФ-а након гласања чуо се коментар “љекари џабе сте се понадали”. Дакле, здравствени радници треба да сачекају вечерас 20:00h и радују се аплаузу јер им је то једина награда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest