Асановић ће бити упамћен као велики човјек и велики шампион

Asanovic

Поводом трагичне смрти 28-годишњег спортског возача, првака ЦЕЗ-а и вишеструког државног шампиона Николе Асановића, Ауто и картинг савез Црне Горе организовао је комеморативну сједницу у мултимедијалној сали Скупштине Главног града.

„Никола се од малена подизао и растао уз звуке мотора и тркачких аутомобила уз дједа Ника Асановића, оца Горана, старијег брата Милоша и наставио породичну традицију. Овом приликом морам поменути и његовог брата од тетке покојног Филипа Николића који је био најмладји освајач Златне кациге у Црној Гори, а који нас је такодје прерано напустио. Никола је своје резултате почео да ниже још као плавоскоси дјечак у картингу, да би потом успјехе постизао у Пежоу 106 и Хонди. Услиједиле су сезоне у најјачој класи. На посљедње двије трке у Пљевљима и Цазину, које су се бодовале за шампионат ЦЕЗ-а, Никола је поставио рекорде тих стаза са прототипом Норма. Тешко је пронаћи ријечи којим би описали трагедију која је задесила не само Николине најближе, град Подгорицу и Црну Гору, него и регион“, казао је говорећи на комеморацији у име Ауто и картинг савеза Ненад Букилица.

У име клуба АП Спорт из Пљевља, чији је Никола био члан, опростио се спортски возач Баћко Вујовић, а говорили су и аутомобилисти Крешо Петровић и Филип Кунчер.

„Част је била познавати човјека као што си био ти. Мој брате остаћеш упамћен као велики човјек и још већи пријатељ“,рекао је Крешо Петровић.

У име ФИА, ЦЕЗ-а и Ауто мото савеза Црне Горе саучешће породици Асановић изјавио је директор Зоран Бакрач, који је дирљиво говорио о првим такмичарским данима Николе Асановића.

Трагично и рано преминули Никола Асановић сахрањен је поподне на гробљу Чепурци уз присуство великог броја спортиста и спортских радника из цијеле Црне Горе, те садашњих и бивших аутомобилиста из Мадјарске, Словачке, Србије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније и са Косова.

Извор: Портал РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest