Аутобус који је изгорио у Бугарској није имао лиценцу за превоз путника

Министарство за транспорт и везе Сјеверне Македоније саопштило је да аутобус који је изгорио у Бугарској са 45 жртава није имао лиценцу за превоз путника и да је зато власнику тог возила фирми “Беса транс” одузета дозвола за рад.

Како се наводи у саопштењу, Министарство за транспорт и везе је утврдило да за тај аутобус са регистрацијом „СК-0284-БА“ није издат извод из лиценце за обављање слободног превоза путника, нити за било какав други јавни превоз путника.

То возило, истиче се, „није евидентирано у електронској евиденцији издатих лиценци за обављање јавног унутрашњег и/или међународног превоза путника коју води Министарство за транспорт и везе Сјеверне Македоније“.

Напомиње се да у том министарству фирма „Беса транс“ има регистована четири лиценцирана аутобуса, али да је утврђено да возило које је учествовало у јучерашњој несрећи није међу њима, након што је полиција званично доставила податке о којем се аутобусу ради.

„У складу за Законом о превозу у путничком саобраћају, а због недостатака који је утврдило Министарство за транспорт и везе, а уједно и да би се спријечило било какво другу дјеловање те фирме које би могло да изазове негативне посљедице, фирми ‘Беса транс БТБ’ се одузима лиценца за рад, однсно забрањује се вршење дјелатности“, наводи се у саопштењу.

Како се истиче, та фирма је дужна да у Министарству одмах депонује лиценце за обављање међународног превоза путника и изводе из лиценци за обављање међунанародног превоза путника.

„Додатно, Влада Сјеверне Македоније је на посљедњој сједнци (јуче) задужила Државни саобраћајни инспекторат да обави ванредни инспекцијиски надзор превозника ‘Беса транс БТБ’“, наводи се у саопштењу Министарства за транспорт и везе.

Министар саобраћаја Благој Бочварски синоћ је саопштио да је започет поступак за одузимање лиценце фирми „Беса транс“, јер се дошло до сазнања да је тај скопски превозник обављао међународнодни превоз аутобусом који нема извод лиценце за међунардни превоз путника.

У том аутобусу „Беса транса“, који се у уторак рано ујутру запалио на аутопуту у близини Софије на повратку са туристичке туре из Истанбула, погинуло 45 македонских држављана, међу којима 12-оро дјеце.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest