AZRA NA SASLUŠANJU: Javno priznala da je bila u Beogradu dva dana prije ubistva Ranka Eskobara

Foto: Printskrin/Ringer
Pred sudom BiH juče je održano ročište u ekstradicionom postupku koji je pokrenut nakon hapšenja Azre Š. (21), za kojom je Interpol raspisao potjernicu zbog pomaganja u ubistvu 9. marta na benziskoj pumpi u Rušnju.

Azra je u utorak uhapšena u sudu zbog sumnje da je učestvovala u brutalnoj likvidaciji Ranka Radoševića (54) zvanog Ranko Eskobar.

Za ovo krivično djelo prijeti joj do 40 godina robije. Ona je uhapšena je u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu, a prema saznanjima Kurira hapšenje je trajalo dva sata.

Potvrdila da je bila u Beogradu

Na početku pretresa sudija je upitala Azru da li je krajem februara do marta bila u Srbiji.

„Jesam, do 7. marta sam bila u Beogradu“, kazala je Azra Š, i potvrdila da je saznala da je za njom raspisana potjernica tek kad je policija u Sarajevu došla po nju na Bjelave.

Sud u BiH snimio je njeno sasluašanje, a objavio je Dnevni Avaz.

Takođe, kako saznaju mediji, ona je četiri dana prije zločina tražila stan u Beogradu, a pretpostavlja se da je to uradila za svog dečka, inače učesnika u ovom ubistvu, uhapšenog Marka Pjanovića.

Naime, ako je sudeći po društvenim mrežama osumnjičena Azra Š. je 5. marta na jednoj Fejsbuk stranici tražila stan uz određene uslove i cijenu koja bi joj navodno najviše odgovarala.

„Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cena bi bila do 400 eura“, napisala je Azra Š.

Podsjetimo, zbog sumnje da su počinili ili pomogli u realitaciji ubistva Ranka Radoševića uhapšeno je pet osoba, a u BiH je privedena i peta za koju se sumnja da je skrivala Pjanovića u Bijeljini.

Kao direkti izvršioci uhapšeni su Srbi Stefan Z. i Luka V., a kao saučesnici maloletnica (17) koja je pala sa njima, Azra Š. i njen momak Marko Pjanović iz Brčkog.

pogled.me/avaz.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest