Bajden najavio kandidaturu za drugi mandat

Фото: printscreen

Američki predsjednik Džo Bajden rekao je da će biti izabran za drugi mandat, prenosi CNBC, pozivajući se na izvor.

„Učiniću to ponovo… Hoću“ , rekao je on.

Ranije je Njuzvik  objavio da bi demokrate u Sjedinjenim Američkim  Državama mogle da pretrpe velike gubitke u Kongresu kao rezultat izbora na sredini mandata, što bi stvorilo rizik od opoziva predsjednika Džoa Bajdena.

Kako navodi kanal, prije toga se i sam Bajden uzdržao od ovakvih izjava o nominovanju svoje kandidature, uprkos činjenici da su njegove pristalice govorile o tome.

Više od polovine pristalica Demokratske partije SAD ne bi podržalo Bajdenovu kandidaturu na sljedećim predsjedničkim izborima 2024. godine, prema anketi Vašington posta i ABC njuza. Prema rezultatima studije, 56 odsto demokrata i nezavisnih pristalica ove stranke reklo je da bi željelo da predlože drugog kandidata umjesto Bajdena, koji će u trenutku izbora imati 82 godine. Međutim, među mladim demokratama ova pozicija je češća – njih 75 odsto bi više voljelo drugog kandidata. Samo 35 odsto anketiranih demokrata podržalo je Bajdenovu nominaciju.

Bivši američki državni sekretar  Majk Pompeo odbacio je mogućnost republikanske predsjedničke nominacije na izborima 2024. godine.

Izvor: Dan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest