Бајковић: Грађанско лицемјерје – Штитимо фламингосе и пустимо полицију да бије Србе

Не. У свом острашћеном грађанском фашизму, Јелушић клечи у Подгорици због петоструког преступника, овисника који је држао уперен пиштољ у стомак трудне жене коју су његови другари пљачкали.

Ива Бајковић

Пише: Ива Бајковић

Требало је да прођу три дана да бих написала овај текст смирено. Три дана, биланс ухапшених и приведених још није коначан, али је неко већ првог дана решио да буде изнад општег метежа. Јер није грађански пружати отпор полицији која те гази. Мада снимци демантују покушаје радикализовања – јер се види да окупљени нису пружали отпор, већ су седели на поду унутар Општине. Биланс повређених полицајаца који је 0 довољно говори ко је тукао, али то није тема. Грађански је требало пустити узурпаторе да уђу у зграду Општине и сачекати институције система да раде свој посао.

Изјава Божене Јелушић 17.06. емитована на тв Будва је пример тог грађанског снобизма и одвратног неуважавања својих коалиционих колега али и људи који их подржавају, тачније свих нас који смо били испред Општине та два дана.

Јелушић се у својој умивеној грађанској реторици труди из петних жила да сведе нас и ДПС у исту раван, и да се они „мирни и грађански цивилизовано“ позиционирају као неми посматрачи те бруке која де догодила јер смо ми тамо неки пуштали „прималне крике“.

При том, Јелушић сигурно у свом огрезлом грађанском лицемерју неће протестовати због гажења врата Младена Микијеља, факултетски образованог момка, узорног оца и мужа, вредног и радног захваљујући коме Будви остаје и нека улица, кружни ток, булевар.

Не. У свом острашћеном грађанском фашизму, Јелушић клечи у Подгорици због петоструког преступника, овисника који је држао уперен пиштољ у стомак трудне жене коју су његови другари пљачакали.

Зато и има огромне разлике између нас којима је Микијељ ближи, који смо изреволтирани оправдано оним што се дешавало 17.06. у Будви, и вас Флојдових следбеника који чак ни не разумете концепт емпатије.

Color blind само да нису Срби, а ако су Срби онда је њихов врат и полицијско колено једно те исто. Само да им не кваримо илузију грађанског друштва у којем живе јер су се таман удобно наместили са све ружичастим наочарима.

Штитимо фламингосе и флојдове. И пустимо полицију да бије Србе, мислимо исто – али макар не прљамо руке.

На слици: Јелушић означена црвеном. Слика је са портала пцнен

Извор: Facebook

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest