Balkanrock покренуо серијал онлајн концерата

eyesburn foto Angelina Kacunkovic

Balkanrock већ 15 година, из дана у дан, извештавају о актуелним дешавањима на музичкој сцени, читаоцима приближавају њихове омиљене музичаре и упознају их с новим именима, а идеја “Balkanrock Sessions“ је да, кроз квалитетан аудио-видео садржај на свом youtube каналу и стреаминг платформама, упозна јавност с мноштвом бендова који у овом тренутку стварају на територији Балкана.

eyesburn foto Angelina Kacunkovic

„Ријетко који музички и прије свега свирачки видео са ових простора ме је одувао квалитетом док о озбиљном континуитету не можемо ни да причамо. Мислио сам: ‘Зашто само свjетски бендови то могу приуштити и колико је то компликовано реализовали?’ Када смо се уплели у ово, испало је да то није баш лак посао, али са дивним тимом људи којим радим је све ово ‘пјесма’ и просто уживање.

‘Balkanrock Sessions’ је моју дугогодишњу незаситу жељу за оним што покушавам да пренесем својим фотографијама дигао на још већи ниво. Желим да подијелим са свијетом, али и да оставим у аманет наше регионалне музичаре и бендове који стварају јако квалитетну музику представљајући их у њиховом најбољем издању“, каже Ђорђевић за Данас.

фото: Balkanrock

Осмишљен је као својствена комбинација наступа уживо и кратког интервјуа, по угледу на свјетске емисије онлајн аудио-визуелног формата, KEXP, Tiny Desk, Audiotree. Кроз наступ, публика ће добити комплетан аудио-визуелни доживљај тога како одређени бенд изгледа и звучи уживо на бини, док ће кроз интервјуе имати прилику да сазна многе занимљивости из каријере музичара.

Милена Гојковић, уредница портала и водитељка, каже да јој је „велика част што су успјели да угосте актуелна имена музичке сцене и веродостојно их прикажу публици”.

“Љепота интервјуа у видео-формату, осим што преноси атмосферу, омогућава потпуну комуникацију, преноси гледаоцима и вербалне и невербалне поруке. Аутентична осјећања и спонтане реакције много више ће рећи о музичару него сређене реченице у писаном тексту. Као и саме пјесме које су снимани из једног ‘тејка’ и одговори које сам добила у току интервјуа у потпуности су природна реакција музичара. Посебно ми је било драго што сам у првом интервјуу ексклузивно добила информацију да Eyesburn ради на новом албуму. Такве ствари стварно дају ветар у леђа“ – казала је Гојковић

извор: данас

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest