Бечић: Видимо до чега доводи политика сталних уцјена

Фото: Поглед

Лидер Демократа Алекса Бечић поручио је да се, након што је предсједник државе Мило Ђукановић одбио да предложи Миодрага Лекића за мандатар, види до чега доводи политика сталних уцјена. Демократе, како је поручио, неће дати подршку за скраћење мандата Скупштини.

Каже да је било много састанака, али није изостала конструктивност и искрена спремност Демократа да се дође до договора.

„Сада видите до чега доводи политика сталног уцјењивања и одбијања да оно што кажете и потпишете“, навео је Бечић.

Он је казао да предсједник Мило Ђукановић није имао уставних сметњи да да мандат Миодрагу Лекићу, то је каже била његова уставна обавеза. Ипак Бечић каже да није очекивао да предсједника Мила Ђукановић то и ради.

„Зато сам тражио да се ставе потписи“, поручио је Бечић. Он је подсјетио да је Дритан Абазовић казао да неће да потпише кандидатуру за Лекића јер је то замка.

„Тај потписи је био замка за Ђукановића и то је показао данашњи дан. Механизам Ђукановићу су вратили они који су изгласали 43. ДПС владу и одбили да ставе потпис да Лекић буде мандатар“, навео је Бечић.

Он је казао да Демократе неће дати подршку за скраћење мандата Скупштини.

„Шта ће бити питајте ове који нас држе у оваквом стању свих ових мјесеци, питајте ове који су прво прекројили 30. август, па вратили ДПС на власт, одбили да потпишу кандидатуру Лекићу и створили сада овакве посљедице у друштву. Што се нас тиче оно што обећамо то и испунимо и тако ће бити“, поручио је Бечић.

Извор: Портал РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest