BEĆIROVIĆ TRAŽI SANKCIJE ZA DODIKA: Optužuje ga za rušenje „Dejtona“ i poziva EUFOR da pojača snage

Foto: Jutjub printskrin/BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao je danas u razgovoru sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom da je nužno uvođenje sankcija EU predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je Bećirović istakao da je nužno da se EU priključi sankcijama Dodiku, nakon što su to učinile SAD i Velika Britanija.

Kako se navodi, on je rekao da „EU ne smije potcijeniti destruktivnu politiku Dodika“.

Bećirović je naglasio da je nakon usvajanja zaključka u Narodnoj skupštini Republike Srpske potrebno odlučno i preventivno djelovati da bi se, kako je rekao, spriječilo rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

On je istakao da jučerašnje usvajanje zaključka Narodne skupštine, u kojem se pozivaju sudije Ustavnog suda BiH iz reda srpskog naroda da podnesu ostavke, predstavlja, kako je rekao, opasan pokušaj kopiranja antiustavnih metoda koje su 1992. godine primijenjene.

Bećirović je rekao i „da ne smije više biti popuštanja antidejtonskoj politici Milorada Dodika“, te da je hitno potrebno povećati broj vojnika EUFOR-a u BiH.

U saopštenju se navodi da su se Bećirović i Satler saglasili da EUFOR ima važnu ulogu kao garant stabilnosti i bezbjednosti u BiH.

pogled.me/rtrs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest