Беране:Сервисне информације

У Беранама ће данас бити умјерено и претежно облачно, са условима за падавине, кишу и слаби снијег .Вјетар умјерен, промјењивог смјера.

Највиша дневна температура 6 степени.

Коловози су  углавном суви, а видљивост добра на сјеверу пада слаб снијег. Дуж клисура и усјека скрећемо пажњу на појаву ситнијих одрона.  Савјетујемо опрезну вожњу прилагодјену тренутном стању на путу и поштовање правила саобраћаја.

У временском периоду од 15.11.2019. године до 31.03.2020.године употреба зимске опреме је обавезна на путевима гдје је то назначено саобраћајном сигнализацијом без обзира на временске услове.

Употреба зимске опреме за сва моторна возила која учествују у саобраћају обавезна је на свим путевима уколико постоје зимски услови на путу (снијег,лед или поледица).

Национално координационо тијело за борбу против заразних болести је донијело одлуку о забрани уласка странцима, осим странцима са сталним или привременим боравком у Црној Гори и странцима који управљају моторним возилима којима се обавља промет робе.

Забрањен је превоз више од двије одрасле особе у путничком моторном возилу у исто вријеме.

Забрана путничког међуградског саобраћаја, осим за путничка моторна возила којима се врше дјелатности битне за промет роба, снабдијевање и доставу љекова, хитну медицинску помоћ, комуналне дјелатности, снабдијевање горивом и електричном енергијом, превоз запослених, превоз лица која су боравила ван мјеста боравка, односно пребивалишта, ради повратка у то мјесто;

Обустава путничког међународног саобраћаја, осим најављеног доласка црногорских држављана, посредством дипломатско-конзуларних представништава, Оперативном штабу Националног координационог тијела за заразне болести, уз обавезан смјештај у карантин, у складу са рјешењем здравствено-санитарне инспекције;

Обавеза надлежних органа који врше контролу и регулисање саобраћаја на путевима да саобраћајне дозволе којима је истекао рок важења сматрају важећим, ако возач уз дозволу посједује важећу полису осигурања и доказ о извршеном техничком прегледу возила;

Затворени су сљедећи гранични прелази

-Република Србија је 20.03.2020. год у 08.00 часова затворила све граничне прелазе осим за транспортна возила. Полицијски час у Републици Србији је од 17.00 до 05.00 часова. У том интервалу није дозвољен прелазак границе.

-Црна Гора-Република Србија: Ранче-Јабука, на путном правцу Пљевља-Пријепоље; Вуче-Годова на путном правцу Рожаје-Тутин и Врбница према Бијелом Пољу, као и сви прелази намијењени за погранични саобраћај,

-Црна Гора-Босна и Херцеговина: Шћепан Поље-Хум на путном правцу Плужине-Фоча; Шула-Витина на путном правцу Пљевља-Фоча, Ситница-Зупци на путном правцу Херцег Нови-Требиње и Метаљка на путном правцу Пљевља-Чајниче.

-Црна Гора-Република Албанија: Грнчар-Башким на путном правцу Плав-Скадар и Сукобин-Мурићани на путном правцу Улцињ-Скадар

-Црна Гора-Република Хрватска: Кобила-Витаљина на путном правцу Херцег Нови-Витаљиина-Дубровник.

-Црна Гора-Косово: Кула на путном правцу Рожаје-Пећ

На регионалном путу Мојковац-Дјурдјевића Тара  у мјесту Гојаковићи саобраћај се обавља једном траком наизмјенично.

Привремено се затвара гранични прелаз Враћеновићи  за период од 90 дана ,најкасније до 01.06.2020. године током  изградње саобраћајне инфраструктуре на заједничком граничном прелазу Враћеновићи-Делеуша  ,на путном правцу Никшић-Билећа. Гранични прелаз Враћеновићи је затворен од 27.02.2020 године. Саобраћај је  преусмјерени на друге граничне прелаза за медјународни и робни саобраћај.

До 20.04.2020.год због изводјења  радова на реконструкцији регионалног  пута Крстац-Иванова корита дионица Медјувршје –Иванова корита доћи ће до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни , као и потпуна обустава саобрацаја за све врсте возила у термину од 09.00 до 12.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Због изводјења радова на реконструкцији магистралног пута М-21 Барски Мост –Рибаревине дионица обилазница Бијело Поље –Рибаревине до 28.04,2020. Год   промјењен  режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни а на снази су повремене обуставе саобраћаја не дуже од 15 минута.

У периоду од 10.03.2020. године до 10.04.2020. године због изводјења радова на изградњи кружног тока на магистралном путу М-2 дионица Подгорица-Колашин ( веза за ауто пут ) доћи ће до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни.

До завршетка радова на реконструкцији магистралног пута М-2 Дебели Бријег –Херцег Нови локалитет Татарбашча дошло је до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту изводјења радова.

Због изводјења радова на реконструкцији регионалног пута Р-23 Церовице-Рогами дионица Рогами –Спуж  промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни .

На магистралном путу М-4 дионица Подгорица-Божај због изводјења радова на изградњи кружне раскрснице у Тузима постављена је привремена саобраћајна сигнализација.

Од 10.12.2019. године до завршетка радова одобрава се постављање привремене саобраћајне сигнализације  због изводјења радова на изградњи кружне раскрснице код старе зграде општине Тиват И код Дома Војске  И код скретања  за Градиошницу на маг.путу М-11 дионица Лепетани-Тиват.

Од 11.02.2020.године због изводјења радова на реконструкцији пута Лубнице –Јеловица доћи ће до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни.

Од 26.03.2020 год.од 06,00 сати број полазака тј,фреквентност трајектног саобраћаја ће се одвијати на начин да ће у функцији стално бити један трајект током 24 сата ,с тим што ће поласци из Каменара бити на сваки сат рачунајући од пуног сата (6х,7х,8х..)а поласци из Лепетана на сваки сат рачунајући од пола сата (6.30х,7.30х ,8.30х …)

Јуче је у Беранама спроведена опсежна акција дезинфекције јавних површина у оквиру прилаза, као и простора унутар самих установа здравствене заштите у Беранама – Дом здравља и Општа болница . Акцију је  спровела Служба заштите и спашавања општине Беране.

Након ње, започета је дезинфекција прилаза и улаза стамбених зграда, као и чишћење и прање улица.

Командир Службе заштите и спашавања Тихомир Богавац, казао је да ће се ове активности континуирано спроводити са циљем спрјечавања ширења новог корона вируса.

„Данас је завршена дезинфекција Инфективног одјељења и простора гдје се налази стари Ургентни центар, али уједно и осталих одјељења Опште болнице и Дома здравља. У току је и активност дезинфекције прилаза и улаза стамбених зграда, као и прање улица на подручју општине”, казао је Богавац и поновио да је хигијена у Беранама у овом тренутку од кључне важности.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest