Беранска карикатура Понтија Пилата

Вријеме читања 2 минута

Пише: Ратко Рмуш адвокат из Берана


(Све је данас карикатура па и локални Пилати)
Објављено је прије десетак минута да су свештеници, монаси и служитељ са ове фотографије, добили позив за саслушање, да ли од ОДТ или Управе полиције, не знам, а и нисам се ни интересовао, од кога. Углавном, с познатих адреса, одакле ти лијепи позиви стижу.
Ја сам ове људе јутрос срео у улици св.Саве,и поздравио их, и као човјек, и као вјерник.
Сад видим да су позвани од надлежних на саслушање.
1. Свештеници су се кретали на растојању од преко 15 метара један од другог, на двије стране улице.
2. Нису прекршили ни једну од параноичних и фашистичких мјера НКТ а,јер није било кршења ни растојања,нити се радило о било каквом окупљању.
3. СЛОБОДА ИСПОВЈЕДЕЊА ВЈЕРЕ ЈЕ УСТАВНО ПРАВО,ГАРАНТОВАНО И ЦРНОГОРСКИМ УСТАВОМ И ЕВРОПСКОМ КОНВЕНЦИЈОМ О ЉУДСКИМ ПРАВИМА. ТАКОђЕ,УСТАВНО ПРАВО ЈЕ И ПРАВО НА ВЈЕРСКИ ОБРЕД,у шта спада и јутрошњи ход.
4. НЕ ПОСТОЈИ НИ ЈЕДАН ЗАКОНСКИ РАЗЛОГ ЗА ПОЗИВАЊЕ ОВИХ ЛИЦА-СВЕШТЕНИКА И МОНАХА,ЈЕР НЕМА ОСНОВА СУМЊЕ НИ ЗА ЈЕДНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО.
5. ОВАКВИМ ДЈЕЛОВАЊЕМ,ГОСПОДО,КРШИТЕ УСТАВ ЦРНЕ ГОРЕ И САМИ ЧИНИТЕ КРИВИЧНА ДЈЕЛА,А ОТВАРАТЕ И МОГУЋНОСТ ДА СЕ ДРЖАВИ ЦРНОЈ ГОРИ СУДИ У СТРАЗБУРУ,ЗБОГ ПОВРЕДА ЉУДСКИХ ПРАВА.
6. УЗМИТЕ , ПРОЧИТАЈТЕ КОМЕНТАР КРИВИЧНОГ ЗАКОНИКА ЦРНЕ ГОРЕ, ПА ЗАКЉУЧИТЕ КО ОВОМ ПРИЛИКОМ ЧИНИ КРИВИЧНА ДЈЕЛА, ВИ ИЛИ ОВИ СВЕШТЕНИЦИ.
Ако сте чули уопште да постоје коментари закона.
7. НЕМОЈТЕ СУМЊАТИ ДА ЈЕ СВИМА АПСОЛУТНО ЈАСНО ДА ВАШИ ПОСТУПЦИ НЕМАЈУ ВЕЗЕ С ПРИМЈЕНОМ ЗАКОНА И УСТАВА, ВЕЋ ПРЕДСТАВЉАЈУ ПРИТИСАК И ДОЗИРАНИ ТЕРОР ПРЕМА СВЕШТЕНСТВУ И ВЈЕРНИЦИМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ, ИЗ ОПШТЕ ПОЗНАТИХ РАЗЛОГА.
8. ИМАЈТЕ НА УМУ,ДА СУ ОВА БРДА ИСПРАТИЛА ЦАРЕВЕ И КРАЉЕВЕ, КОМЕСАРЕ И БАНОВЕ, АЛИ ДА ЈЕ ОСТАЈАЛА БРУКА И ПРОКЛЕТСТВО НА ОТИМАЧЕ, УБИЦЕ ЈЕДИНАЦА, ПАЛИКУЋЕ, РУШИТЕЉЕ ЦРКАВА И ЏАМИЈА, ЈАХАЧЕ ПОПОВА И НА ОНЕ КОЈИ СУ ПУЦАЛИ У ИКОНЕ, СЛИКЕ НА СПОМЕНИЦИМА , А ОД МАНАСТИРА ПРАВИЛИ ШТАЛЕ.
ЗА НЕСРЕЋУ, ТАКВИХ СМО ИМАЛИ У НАШЕМ КРАЈУ.
БЕРАНЕ ЈЕ МАЛО.
РАСПИТАЈТЕ СЕ ШТА СЕ ДЕСИЛО, И ДЕШАВА, ЊИХОВИМ ПОТОМЦИМА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest