Берански ДПС губитник Фатић опомиње: Митровић заборавио шта су му надлежности


Фатић
Занимљиво би било чути од премијера Здравка Кривокапића, каква је веза између екологије, просторног планирања и урбанизма, ресора који покрива Ратко Митровић и “обнове православне духовности“, о којој је министар јуче разговарао са партијархом СПЦ Порфиријем, саопштио је посланик ДПС-а Богдан Фатић.

“Није јасно какав је био карактер министрове посјете сједишту српске патријаршије, да ли је она била службена или приватна. Ипак у оба случаја, крајње је необично, а што је важније и неуставно да се министар бави питањима која су ван његове надлежности, јер су његове ингеренције и овлашћења прецизно дефинисани законом”, наводи се у саопштењу.

Додаје да су о сусрету обавијештени путем званичног сајта Српске православне цркве који је, надају се омашком, Црну Гору окарактерисао као “републику“, иако она то није од 2006. када је обновила своју независност.

“Вјерујемо да ће јавност имати прилике да чује од министра какви су му планови за “обнову православне духовности” и какве везе та активност има са министром у секуларној држави, а посебно ресором екологије, просторног планирања и урбанизма”, закључује Фатић.

Извор: ЦдМ

One thought on “Берански ДПС губитник Фатић опомиње: Митровић заборавио шта су му надлежности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *