BERIŠA UPOZORIO NA BUDUĆE FORMIRANJE VOJSKE TZV. KOSOVA : Navodno obučavaju jedinice za spašavanje, a OPERMAJU IH DRONOVIMA!

Foto: Fejsbuk printskrin/Armend Mehaj

Šef Alijanse prethodno je boravio u Prištini, gdje je imao sastanke sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

O ovoj posjeti govorili su Demo Beriša, predsjednik Matice Albanaca Srbije i Marko Blažić, Centar za društvenu stabilnost, za „Kurir tv“.

– Srbima na prostoru naše pokrajine glasanje, ali i sva druga prava kao što su sloboda kretanja i sloboda veroispovesti treba da obezbedi međunarodna zajednica i elementi koji se nalaze na terenu. Pre svega Euleks i KFOR. Nažalost vidimo da to nije moguće od kada je na vlast došao Aljbin Kurti od kada je srpsko stanovništvo na KiM izloženo teroru – rekao je Blažić i dodao:

– Mislim da će i ovaj događaj iskoristiti za novi hibridno propagandni rat protiv Srba i Srbije i da targetira nas kao faktore destabilizacije, a znamo da je istina upravo suprotna. Mislim da je ova poseta vrlo bitna jer snage KFORA su jedine koje mogu da zaustave nasilje i koliko toliko zaštite naše sunarodnike – rekao je Blažić.

Beriša je ocijenio da su na djelu dvostruki aršini u odnosu zapada prema Beogradu i Prištini.

– Zapad, konkretno zemlje kvinte ako bi želele da se status reši onda ne bismo ni raspravljali o tome šta sme šta ne sme. Mi ovde imamo dvostruke aršine. Ukupno 39 sporazuma koji su potpiasni se ne sprovode. Imamo na delu pritiske na Republiku Srbiju i svakodnevno izbijanje aduta iz ruku republici Srbiji uz učešće upravo Stoltenberga i NATO snaga – rekao je Beriša i dodao:

– Ne zaboravite da upravo one dozvoljavaju da se vrši obuka kosovskih bezbednosnih snaga. Formulacija buduće kosovske vojske je koncipirana tako da se bavi spašavanjem u nezgodnim situacijama, a s druge strane imamo poptuno opremanje dronovima i savremenom vojnom opremom.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest