Бешовић: Два хеликоптера и авион недовољни за борбу против пожара

Министарство унутрашњих послова (МУП) има један авион за гашење пожара, Војска Црне Горе (ВЦГ) два хеликоптера, што се како је рекао, Бешовић, не може рећи да је довољно

Топлотни талас који је стигао у Црну Гору појачаће сушу, а суша, вјетар и несавјесни грађани значајно повећавају ризик током пожарне сезоне, казао је директор Директората за заштиту и спашавање Миодраг Бешовић.

Министарство унутрашњих послова (МУП) има један авион за гашење пожара, Војска Црне Горе (ВЦГ) два хеликоптера, што се како је рекао, Бешовић, не може рећи да је довољно.

„Када је у питању ВЦГ, располажемо са два хеликоптера, који нам служе као подршка за гашење пожара из ваздуха, они су сада тренутно сви на терену, и два хеликоптера и тај један авиони то је нешто са чиме ми тренутно располажемо. Наравно, имамо ту могућност међународне помоћи“, казао је Бешовић за Телевизију Црне Горе.

Он је додао да се не може рећи да је довољно, наводећи да се локалне службе заштите и спашавања финансирају са локалног нивоа.

„Један камион за гашење пожара кошта 500-700 хиљада ЕУР, што се тиче личне опреме и даље ту има неких недостатака, али све зависи од општине до општине. Што се припрема тиче, ми смо урадили све и на локалном и на државном нивоу“, казао је Бешовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest