Биткоин на најнижем нивоу од јануара

Вријеме читања < 1 минут

Биткоин је потонуо данас на најнижи ниво од јануара пошто пад тржишта акција наставља негативно да утиче на криптовалуте, чије трговање прати такозвану ризичнију имовину као што су акције технолошких фирми.

Фото: Pixabay

Вредност биткоина се спустила на 33.266 долара на јутарњем трговању у Азији, приближавајући се најнижем нивоу од јануара када је износила само 32.951 долара. Пад испод тог нивоа представљао би најнижу вредност биткоина од јула прошле године, извештава Ројтерс.

Према последњим расположивим подацима са крипто тржишта, биткоин се тренутно благо опоравио и тргује се за око 33.500 долара, или у паду за 1,4 посто на дневном нивоу.

Технолошки индекс Њујоршке берзе, Насдак, закључио је прошлу недељу у минусу од 1,5 процената, а од почетка године до данас је изгубио 22 одсто вредности, услед очекивања да ће упорно висока инфлација приморати америчке Федералне резерве да јаче подижу референтну камату упркос успоравању привредног раста. Насдак фјучерси су на азијском трговању наставили јутрос силазни тренд спустивши се за додатних 0,8 посто.

Етер, друга највећа криптовалута на свету, пала је данас на само 2.421 долар, на најнижи ниво од краја фебруара.

Извор: Alo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest