Бивши директор ОШ „Маршал Тито“ у Улцињу са рачуна школе плаћао приватне обавезе

Пошто је овог љета смијењен са функције, Арбен Луњи је тада истакао да му је смјену „спремио дојучерашњи кум Дритан Абазовић“

Фото: Адриан Таипи

Против бившег директора основне школе „Маршал Тито“ у Улцињу Арбена Луњија (40) поднијета је кривична пријава због сумње да је са рачуна школе узимао новац и плаћао своје личне потребе. 

У питању је, како наводе из Управе полиције, износ виши од 15.000 еура.

Kривична пријава против Луњија је поднијета државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Улцињу.

У саопштењу Управе полиције наводи се да се сумња се да је Луњи, док је вршио функцију директора школе од јуна 2017. године до јуна ове године „противправним искоришћавањем службеног положаја и овлашћења и прекорачењем граница свог службеног овлашћења себи прибавио противправну имовинску корист, наносећи тако материјалну штету овој основној школи“. 

У саопштењу се такође истиче да је рачун школе повезан са платном картицом,а  Луњи је у више наврата вршио плаћња својих потреба која нису била везана за рад и потребе школе.

Подсјетимо, Луњи је овог љета смијењен са функције директора. У допису медијима Луњи је тада истакао да му је смјену „спремио дојучерашњи кум Дритан Абазовић“.

„На томе сам му захвалан. Неки су мислили да је мени лако и да ћу бити заштићен. Али, поручујем свим суграђанима, јавности, мојим ђацима и њиховим родитељима да нијесам од оних који се окрећу како вјетар пуше“, рекао је тада Луњи. 

Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest