Бивши министар Бошковић критикује нову министарку


Посланик Демократске партије социјалиста и бивши министар одбране, Предраг Бошковић, поручио је актуелној министарки одбране Оливери Ињац да се “окане популизма”, казавши да је систем који Ињац представља најуређенији и да га она “површним приступом” само може уназадити.

Бошковић је казао да је упркос опширном интервјуу који је Ињац дала остало много нејасних питања.

Питао је, између осталог, о каквом враћању повјерења у институцију се говори када је Војска Црне Горе у посљедње четири године убједљиво прва по повјерењу међу грађанима, или је то, како је казао, само још једна популистичка прича.

“Да ли је у питању рационализација или реваншизам ако се укине једно мјесто у војно – дипломатском представништву, а са друге стране се без измјене систематизације одлуком Владе поставе два државна секретара”, навео је Бошковић на Твитеру.

Питао је и на основу које функционалне анализе се говори о предимензионираности ВЦГ и неповољној формацијској структури. “Ко је радио ту анализу и када је она усвојена, на којој сједници Владе? Или је опет у питању популизам од којег Ваши спољни савјетници не могу да побјегну”, додао је посланик ДПС-а.

Упитао је и који су закони и процедуре прекршени у претходном периоду. “Или се процедуре са Ваше стране крше, када се директно кршећи Устав професионално војно лице поставља за државног секретара МО, одлуком Владе”, додао је Бошковић.

Ињац је упитао и да ли је опредијељена локација за будући полигон ВЦГ, те да ли је Сињајевина опет актуелна, пошто се, како је казао, то из интервјуа министарке не може закључити.

“Оканите се популизма и засучите рукаве. Остављено је толико уложеног и урађеног, по закону и процедурама, уз поштовање Устава. Систем који представљате је најуређенији систем, а оваквим површним приступом само га можете уназадити”, казао је Бошковић.

Министарки је поручио да “чита документа која има” и која су јој остављена, те да консултује “људе из система, а не ван њега”.

“Да то чините, знали бисте, између осталог, да није уговорен ремонт друге ракетне топовњаче. Знали бисте да је институција коју представљате институција од највећег повјерења у дужем временском периоду, знали бисте да су за Сињајевину спроведене све процедуре и са партнерима домаћим и страним све то потврђено. Знали бисте да се активно професионално војно лице не може поставити ни на једну функцију одлуком Владе, знали бисте да шефа кабинета не можете поставити одлуком Владе, знали бисте да питање формације ВЦГ је питање стратегијских докумената, а не неког разговора уз кафу и слично”, закључио је Бошковић у објави на Твитеру.

One thought on “Бивши министар Бошковић критикује нову министарку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest