Блажова фирма добила од ЦЕДИС-а око 167,7 хиљада еура

Вријеме читања 2 минута

Црногорски електродистрибутивни систем (ЦЕДИС) реализовао је посао са компанијом ББ Солар, у којој је сувласник Блажо Ђукановић, син предсједника државе Мила Ђукановића. Ради се о послу набавке армирано-бетонских стубова, за који је фирма млађег Ђукановића добила око 167.723 еура. У извјештају о реализацији уговора о јавној набавци пише да је рок извршења био 2. октобар ове године.

ЦЕДИС jе државно предузеће, коjе jе у власништву Електропривреде. ББ Солар је изабран на тендеру средином марта ове године. Одлуку о избору најповољније понуде донио је сада бивши извршни директор ЦЕДИС-а Зоран Ђукановић, само дан приjе него што jе промиjењен борд у Електропривреди, коjа jе маjка фирма ЦЕДИС-а.

У одлуци о избору наjповољниjе понуде писало је да се на тендер jавило чак седам компаниjа. На тендер су се приjавиле фирме Матком, Трудбеник, Рамел и АБЦ систем – из Никшића, Баранка експорт-импорт Пеjановић из Бара и Генерал промет из Чачка. Све понуде су биле исправне

У тендерскоj документациjи се може видjети да jе понуда фирме млађег Ђукановића стигла последња. „ББ солар“ jе ЦЕДИС-у, између осталог, доставио овлашћење фирме ФБС Бетоњерка из Алексинца, овлашћеног произвођача армирано-бетонских стубова, да jе овлашћен да нуди и испоручи стубове из њиховог производног програма.

Ђукановићева фирма jе понудила циjену по jединици мjере (по бетонском стубу) од 1.995 еура. Матком jе понудио циjену од 2.059 еура, Трудбеник од 1.995 еура, Баранка експорт-импорт Пеjановић од 2.145 еура, Рамел од 2.156 еура, АБЦ систем од 2.188 еура и Генерал промет од 2.216 еура, што се може видjети у одлуци о избору наjповољниjе понуде, коjу jе потписао извршни директор ЦЕДИС-а Зоран Ђукановић.

„ББ Солар“ jе и прошле године самостално добио посао од Црногорског електродистрибутивног система вриjедан милион и по еура. Наjзначаjниjи државни посао коjи jе добила та компаниjа jесте од Електропривреде (ЕПЦГ) за реконструкциjу Термоелектране, вриjедан 54 милиона еура.

One thought on “Блажова фирма добила од ЦЕДИС-а око 167,7 хиљада еура

  1. Ponistìti ovaj ñamjesteni tender. Cegis nas unisti, placamo Milovim lupezima koji imaju priivatne elektro firme. Pogledajte na sajt njima ostaje po 5- 6 miliona godisnje. Hajde da odbijemo pola miliona koje zaposlenima davaju na ruke, a to se ne pyijavljuje. Tri privatne firme ukradose EPCG.a mi placamo astronomske racune toj Milovoj bandi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest