Богдановић поднио захтјев Филипу Аџићу за достављање података колико је особа подносило захтјев за пребивалиште у општинама гдје се одржавају избори

Шеф Клуба посланика Демократа Борис Богановић, поднио је захтјев министру Филипу Аџићу за достављање података колико је особа подносило захтјев и одјавило пребивалиште у општинама у којима се одржавају избори, сагласно члану 50 Пословника Скупштине Црне Горе:

Његов захтјев преносимо у цјелини:

– Колики број лица, у периоду од 01.01.2022. године до дана подношења овог захтјева је одјавило пребивалиште у некој од општина у Црној Гори и пријавило пребивалиште у општини БАР?

– Колики број лица, у периоду од 01.01.2022. године до дана подношења овог захтјева, је одјавило пребивалиште од неких од општина у Црној Гори и пријавило пребивалиште у општини БИЈЕЛО ПОЉЕ?

– Колики број лица, у периоду од 01.01.2022. године до дана подношења овог захтјева, је одјавило пребивалиште од неких од општина у Црној Гори и пријавило пребивалиште у општини БУДВА?

– Колики број лица, у периоду од 01.01.2022. године до дана подношења овог захтјева, је одјавило пребивалиште од неких од општина у Црној Гори и пријавило пребивалиште у општини КОЛАШИН?

– Колики број лица, у периоду од 01.01.2022. године до дана подношења овог захтјева, је одјавило пребивалиште од неких од општина у Црној Гори и пријавило пребивалиште у општини ПЛУЖИНЕ?

– Колики број лица, у периоду од 01.01.2022. године до дана подношења овог захтјева, је одјавило пребивалиште од неких од општина у Црној Гори и пријавило пребивалиште у општини ПЉЕВЉА?

– Колики број лица, у периоду од 01.01.2022. године до дана подношења овог захтјева, је одјавило пребивалиште од неких од општина у Црној Гори и пријавило пребивалиште у ГЛАВНОМ ГРАДУ ПОДГОРИЦА?

– Колики број лица, у периоду од 01.01.2022. године до дана подношења овог захтјева, је одјавило пребивалиште од неких од општина у Црној Гори и пријавило пребивалиште у општини РОЖАЈЕ?

– Колики број лица, у периоду од 01.01.2022. године до дана подношења овог захтјева, је одјавило пребивалиште од неких од општина у Црној Гори и пријавило пребивалиште у општини ТИВАТ?

– Колики број лица, у периоду од 01.01.2022. године до дана подношења овог захтјева, је одјавило пребивалиште од неких од општина у Црној Гори и пријавило пребивалиште у општини ШАВНИК?

– Колики број лица, у периоду од 01.01.2022. године до дана подношења овог захтјева, је одјавило пребивалиште од неких од општина у Црној Гори и пријавило пребивалиште у општини ЖАБЉАК?

Достављени одговор, за сваку од горе наведених јединица локалне самоуправе треба да садржи сљедеће податке:

– Име и презиме лица које је у наведеном периоду извршило промјену пребивалишта;

– Назив општине у којој је лице извршило одјаву пребивалишта, адресу становања са које је одјављено пребивалиште и датум одјаве пребивалишта;

– Назив општине у којој је лице пријавило пребивалиште, са адресом пријављеног пребивалишта и датум пријављеног пребивалишта;

– Да ли је, и ако јесте на којем бирачком мјесту је то лице у општини пријављеног пребивалишта уписано у бирачки списак?

Назначени подаци не односе се на лица која до 23.09.2022. године неће имати навршених 18 година живота.

Одредбама члана 2 став 2 Закона о регистрима пребивалишта и боравишта (,, Сл.лист ЦГ“, бр 46/15) прописано је: пребивалиште је мјесто на територији Црне Горе у којем се црногорски држављанин настанио са намјером да у њему стално живи, а које је средиште његових животних активности и са којима има трајну повезаност.

Такође изражавам увјерење, да ћете преузети све што је неопходно је да нас обавијестите да ли су МУП и Управа полиције предузимали мјере на утврђивању чињеница да ли су се пријављена лица настанила на пријављеним адресама пребивалишта у горе наведеним општинама и Главном граду Подгорица, сагласно горе цитираним одредбама Закона о регистрима пребивалишта и боравишта.

Уколико то не би био случај, више него јасно да би промјена општине пребивалишта неког од тих лица, била у функцији противправног остваривања бирачког права на предстојећим локалним изборима.

Имајући у виду да већ тече поступак спровођења изборних радњи за избор одборника у Скупштинама горе наведених јединица локалне самоуправе који ће се одржати 23. октобра 2022. године, очекујемо да ће те нам тражене податке доставити ОДМАХ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest