Бојовић: Лажни грађанизам, у коме си добар грађанин једино ако нијеси Србин, директни је узрочних политичке кризе

Вријеме читања 2 минута

Највећи парадокс актуелних политичких преговора о реконструкцији власти јесте у томе да они, који се декларативно најгласније залажу за грађанско друштво и демократију, све чине да се Демократски фронт и српски народ у цјелини не нађу у Влади Црне Горе. Тај лажни грађанизам, у коме си добар грађанин једино ако нијеси Србин, директни је узрочних политичке кризе и нестабилности у продуженом трајању. Све се своди на борбу против елементарних људских права значајног дијела грађана Црне Горе да буду то што јесу, и да, као такви, са својим увјерењима учествују у власти и одлучују у нашој заједничкој кући, саопштио је потпредсједник ДНП и посланик Демократског фронта Драган Бојовић.

Фото: ДНП

Матрица ове беспризорне дикриминације је једноставна и прилично банална: криви су политички представници српског народа, они не ваљају, треба наћи боље. Али ко год да се појави на том дијелу политичког спектра, одмах се сатанизује и представља као лош, јер, за разлику од неких сличних мрачних пројеката прошлог вијека, сада се перфидно не оптужује читав један народ, већ његови политички представници, ко год они били, казао је Бојовић.

– Дакле, суштина актуелне политичке кризе и нестабилности није међупартијско препуцавање и „борба за фотеље“, како нам саопштавају из најмањег чиниоца парламентарне већине,који се у тим фотељама већ удобно смјестио. Суштина је у томе да ли ће Црна Гора доиста постати грађанска држава, и да ли ће сви грађани, али доиста СВИ грађани, имати права да бирају и буду бирани,те да, на основу резултата избора, воде државу и јавне послове – додао је он.

Вјерујем да сви политички субјекти у владајућој већини, па и они најмањи, постају тога свјесни, те да ће постојећа криза бити разријешена на једини могући начин, у складу са истинским грађанским начелима и поштујући демократске процедуре цивилизованог свијета, казао је потпредсједник ДНП-а.

Тврдити да ико нормалан из цивилизованог свијета сугерише или, не дај Боже, не допушта да Демократски фронт и представници српског народа партиципирају у Влади Црне Горе, крајња је бесмислица, у коју више нико не вјерује, чак ни они који су је својевремено патентирали. Стога се треба само вратити елементарним демократским принципима и омогућити да власт коначно профункционише на дјелотворан и ефикасан начин, закључио је Бојовић.

One thought on “Бојовић: Лажни грађанизам, у коме си добар грађанин једино ако нијеси Србин, директни је узрочних политичке кризе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest