БОЉИ УСЛОВИ ЗА РАД У БЕРАНСКОМ ВРТИЋУ

Пишу: Јашовић Виолета и Иритано Стефани

Полазници једине предшколске установе у Беранама, вртића “Рамила Недић”имаће боље услове за боравак и рад, захваљујући донацији Амбасаде САД у Црној Гори.  Радови на вртићу су завршени а укупна вриједност пројекта износила је  104.000 долара. Вртић су поводом завршетка радова  обишли предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, амбасадорка САД у Црној Гори Њ.Е. Џуди Рајзинг Рајнке и министар просвјете др Дамир Шеховић.

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић  захвалио се Амбасади САД на овој вриједној донацији и подсјетио на реализоване пројекте америчке амбасаде.

„Посебно сам захвалан на томе америчкој Влади и уваженој амбасадорки са тимом, што су и на овај начин показали један континуитет улагања у наш град. Ово је прави примјер да се, поред редовне комуникације коју имамо, кроз пружање конкретне помоћи општини Беране показује једно искрено пријатељство.У претходном периоду је било доста пројеката. Споменућу изградњу зграде за расељена лица, са 94 стамбене јединице, на Рудешу. На тај начин је ријешен проблем крова над главом за 94 пододице, што је од великог значаја за нас”,казао  је Шћекић.

За Беране је, по ријечима Шћекића, од посебне важности пројекат реконструкције вртића јер су створени нови, бољи услови за квалитетнији боравак наших најмлађих суграђана у овој предшколској установи.

„Да у Беранама има простора за развој потврда томе је и пројекат изградње другог вртића у нашем граду за који је Општина Беране обезбиједила локацију. Сви заједно треба да урадимо све како бисмо сачували становништво овдје и створили боље услове за живот”, подвукао је.

Предсједник Шћекић се захвалио и директору беранског вртића Јовану Коматини, који је кандидовао овако значајан пројекат и обезбиједио услове за донацију, како би се створио бољи амбијент за дјецу и запослене.

Амбасадорка Рајзинг Рајнке је изразила задовољство због реализације пројекта реконструкције вртића „Радмила Недић“, те сарадње са Министарством просвјете и Општином Беране.

„Амбасада САД је задовољна што дјеца у беранском вртићу сада имају боље услове, модеран вртић у којем ће моћи да уживају. Фондови које смо користили за реновирање Вртића долазе од Команде америчких снага за Европу, која подржава пројекте не само у образовању, већ и у здравству и у области подршке особама са инвалидитетом “, рекла је амбасадорка.

Министар Шеховић је од јесени најавио отварање нове васпитне јединице у Беранама у склопу Универзитетског центра. 

„У оквиру радова на вртићу „Радмила Недић“ урађен је нови кровни покривач, фасада и замијењена столарија, те ће захваљујући пријатељству које имамо са САД, дјеца у Беранама боравити у љепшем и безбједнијем амбијенту.Ово није једини пројекат који радимо са Амбасадом САД у Беранама. Радиће се и на реконструкцији основне школе „Лубнице“, укупна вриједност пројекта је  250 000 еура , а извођач је већ изабран”, казао је Шеховић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest