Борнов идентитет

Најстарија институција: „Организована група“

У општем метежу око „пандемије“, наша држава још једном доказује „снагу државе“ и епитет лидера на Балкану! Доказује приврженост евро-атланским вриједностима, мада би и та Јевропа могла понешто да научи од нас.

Нове методе борбе против корона вируса

Један од начина, очигледно „успјешне борбе“ против пандемије COVID-a 19, држава демонстрира праћењем својих грађана. Контролу кретања припадника најопасније организоване групе на овим просторима, АНБ ставља у приоритете својих активности.

Свима у Црној Гори је добро позната та „организована група“. Формирана је још прије 2000 година. На овим просторима, скоро да је успјешно неутрализована током периода послије 45-те, али на нашу велику радост није. Очигледно да по мишљењу АНБ, ова „организована група“ крајем прошле и почетком ове године постала је највећа опасност по државу. Сасвим је једноставно извести закључак да им је идеја водиља максима, „Држава то сам ја“. У свом заносу поистовјећивања са државом, упорно заборављају да држава припада подједнако припадницима ове групе исто колико и њима. Уствари, без те „групе“ не би било ни државе. Новац за плате ових чувара државе од сопственог народа, обезбјеђује се управо од тог народа. Са механизмима смо упознати.

Присмотра из неслужбеног возила

А шта то ради наш народ да би био под присмотром? Долази у Цркву у току Великог поста да запали свијећу за здравље или за покој душе својих најмилијих. Опасна активност, нема шта!

Иначе, Црква је прилагодила своје активности у складу са свим препорукама како би се заштитио народ. Службе се врше без присуства народа, иако би сасвим оправдано било примјенити исти аршин као када су у питању банке, поште, и маркети, гдје је свакоме лако примијетити редове људи. Омогућити грађанима, уз поштовање истих препорука, одлазак у Божје храмове, без ухођења.

Већ недељама је могуће примијетити припаднике служби како пажљиво прате долазак у цркву. Попут партијских војника, који дежурају током гласања и пребројавају изашле гласаче, тако и ови посматрачи ревносно прате „изашле“ вјернике.

Радујемо се дану када ће бити објављено да је пандемија прошла и када ће се се народ поново сабрати у Литије. И припадницима служби ће бити много лакше да пребројавају ову „организовану групу“ системом „по метру квадратном“.

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!

пише: Борис Боричић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest