Боровинић Бојовић: Беранска болница ће добити неопходну опрему


Иако свакодневно прегледају велики број пацијената у ковид амбулантама, у беранској болници нема повећаног пријема пацијената који захтијевају хоспитализацију, казала је министарка здравља, Јелена Боровинић Бојовић, саопштено је из министарства здравља Црне Горе

У току данашњих посјета општинама, обишла је ковид одјељење у Општој болници у Беранама, као и стационар у Дому здравља у Рожајама.

“Данас приликом посјете беранској болници обишла сам све пацијенте КОВИД позитивне у КОВИД одјељењу болнице којих у овом тренутку има 33 од укупно 84 постеље опредијељене за Ковид болеснике. Од тих 33 пацијента, три су тренутно животно угрожена, 8 је са тешком клиничком сликом, остали су тренутно у стабилном стању. Од колега који су свакодневно на првој линији одбране, сазнала сам да се велики број пацијената на дневном нивоу прегледа у амбулантама, да је одлазак и долазак пацијената у болницу динамичан, али да се број оних који су на болничком лијечењу у последње вријеме не повећава”, казала је министарка.

Током сусрета са особљем беранске болнице исказана је потреба за набавком неопходне дијагностичке опреме, потребне у свакодневном раду са цовид-19 пацијентима. Министарка Боровинић Бојовић је обећала ажурност приликом испуњења ових захтјева.

“Заиста морам да похвалим средњи медицински кадар, као и своје колеге који су од првог дана епидемије буквално на првој линији одбране, али и да нагласим да су пацијенти у непосредном разговору са мном изразили велику захвалност, како средњем медицинском кадру, тако и свим мојим колегама који су тамо 24 сата дневно”, истакла је Боровинић Бојовић.

Министарка здравља је након Берана, обишла и Дом здравља у Рожајама и констатовала добре капацитете те установе.

“Ово није класични дом здравља, односно пружа већи број сервиса од уобичајених у домовима здравља. У јулу мјесецу овдје је лијечено 11 ЦОВИД болесника. Сада тренутно 29 цовид позитивних пацијената је на свакодневном третману у дијелу стационара који је претворен у дневну болницу и обезбијеђен је одговарајући број кревета, који су у сваком тренутку спремни да приме евентуалне цовид пацијенте који су у погоршању. Тешки пацијенти који захтијевају озбиљан мониторинг и двадесетчетворочасовно праћење од стране анестезиолога, упућују се у Општу болницу Бијело Поље и Општу болницу Беране”, закључила је Боровинић Бојовић.

One thought on “Боровинић Бојовић: Беранска болница ће добити неопходну опрему

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *