Божовић: Два стана додијељена незаконито; Вуковић: Ако је тако, биће одузета

Вријеме читања 2 минута

Он је на данашњој сједници локалног парламента навео да је од осам станова, шест на конкурс објављено, али су два мимо тога додијељена

Иван Вуковић, фото: УРА

Александар Божовић, одборник Демократа у Скупштини Главног града, тврди да су у предузећу “Спортски објекти” станови подијељени без законске процедуре, односно без конкурса.

Он је на данашњој сједници локалног парламента навео да је од осам станова, шест на конкурс објављено, али су два мимо тога додијељена.

“Од та два, један је добио директор Војислав Марковић, а други његова сарадница. Марковић је 2009. године добио стан од Дјечијег савеза. Не би требало да станове добијају они који су их већ добили”, навео је Божовић.

Он је позвао одборнике Скупштине да не усвоје извјештај о раду тог предузећа.

Градоначелник Иван Вуковић је казао да ће тај стан да буде одузет, ако се утврди да је тако.

“Претпостављам да постоји правна процедура, нико нема право да мимо Закона добија нешто док сам ја градоначелник”, казао је Вуковић.

Он је Божовића позвао да буде принципјелан, јер можда има људи, које боли што сличан принцип важи и на државном нивоу.

“Ја сам универзитетски професор. Купио сам стан на кредит, који ћу да отплаћујем наредних 17 година. А предсједник Владе од истог универзитета добија стан од 123 квадрата, у који никда није ушао, јер има у другој општини. Због чега, због пореза и то зна читава Црна Гора. Очекујем да то кажете. Он поред куће у Херцег Новом стан од 123 квадрата, а ја стан на кредит”, навео је Вуковић.

Он је истакао да су неки бивши одборници, који су добили на исти начин стан од универзитета, данас најгласнији у осуди оних којих су добили стан два или више пута.

“Мене би било срамота. То предсједник Владе не може да ради. Ја могу”, навео је Вуковић.

(Вијести)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest