Божовић: Грађани Будве и даље трпе тортуру

„На једној страни имамо грађане који се кажњавају експресно, новчаним казнама и по хиљаду еура, само зато што су протестовали против узурпатора, а са друге стране обесмишљавају се поступци које смо покренули због доказане политичке корупције у којој су учествовали Стеван Џаковић, Никола Дивановић, Анђела Ивановић и остали.

milo božović
Мило Божовић

Више од 240 грађана Будве, који су протестовали испед зграде Општине током два и по мјесеца, због насилне смјене власти обухваћено је прекршајним и кривичним пријавама, чиме се наставља малтретирање оних који су се борили за смјену нелегалне власти.

То тврди доскорашњи градски менаџер, посланик и одборник коалиције “За будућност Будве“ Мило Божовић, који је један од десетак општинских функционера који су процесуирани због супротстављања прекрајања изборне воље грађана.

Божовић наводи да, иако су грађани на изборима у Будви јасно показали кога подржавају и оне који су уз помоћ полиције и државних служби упали у зграду Општине и нелегално управљали градом послали у опозицију, бројни процеси, конструисани на основу неистинитих забиљешки и пријава воде се против грађана Будве, који су се “искрено борили против окупације”.

„Када је незаконито управна инспекција уз помоћ полиције 17. јуна упала зграду Општине и привела комплетно руководство, те бројне људе који су бранили Општину од узурпатора, написано је на десетине прекршајних и кривичних пријава. Све кривичне пријаве поднио је Центар безбједности, који се потпуно ставио у функцију општинског одбора Демократске партије социјалиста и државних институција које су давале логистику да се окупира Општина Будва“, навео је Божовић.

Према његовим ријечима, грађани су недвосмислено казали шта мисле о њима, али нажалост и даље трпе торутру, одлазе на суђења, изричу им се казне.

„До сада је изречено казни које премашују десетине хиљаде еура и то против људи који су протестовали против нечега што је било незаконито. На једној страни имамо грађане који се кажњавају експресно, новачним казнама и по хиљаду еура, само зато што су протестовали против узурпатора, а са друге стране обесмишљавају се поступци које смо покренули због доказане политичке корупције у којој су учествовали Стеван Џаковић, Никола Доивановић, Анђела Ивановић и остали“, истакао је Божовић.

Како је устврдио, судови и даље поступају по политичким директивама политичких центара моћи ДПС.

„Умјесто да одустану и покрену поступке за поништење свих тих пријава, они настављају да малтретирају грађане Будве. Све те пријаве су исконструисане и сачињењене на основу лажних пријава чланова организоване криминалне групе, окупљење око политичке корупције. Ти људи су заштићени, нико их не процесуира, иако су директни кривци за све оно што се дешавало у Будви, од сузаваца до употребе голе силе, које су осјетили ти исти грађани, које сада још и кажњавају јер су дигли глас и супротставили се. Питамо да ли је и ко је одговарао, јер о томе јавност није упозната, због пребијања грађана, злоупотреба и прекорачења овлашћења од стране полиције, незаконитих одлука управне инспекције, министарства, Управе полиције, Службеног листа Црне Горе које су удружено дјеловали, кршећи Устав и закон, како би инсталирали нелегалну власт у Будви “, казао је Божовић.

Он је нагласио да су легални општински функционери који су насилно избачени из граде општине привођени више пута, држани по пет шест сати у станици полиције.

“То је било директно мијешање у изборни процес, како Управе полиције, тако и свих оних државних институција које су свакодневно доносиле одлуке, одбацујући наше пријаве, а експресно процесуирајући грађане и нас који смо тражили да се поштују закони ове државе. Имали сте у Будви голу репресују, људи су на улицама засутављани, наоружани припадници Посебне и Специјалне јединице су свакодневно патролирали градом, заплашивали грађане и активно се укључили у избворни процес помагајући ДПС-у. Данас о свему томе ћуте државне институције, а суд поступа по пријавама полиције, које нијесу ни објективне и вјеродостојне“, закључио је Божовић.

(Вијести)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial