Божовић о Отвореном Балкану: Подржавамо ову иницијативу која се тиче директно живота обичног грађанина

Фото: Поглед

Говорећи о премијеру Дритану Абазовићу који је у Сјеверној Македонији присуствовао Самиту о ОБ, Божовић је казала да Абазовићево наговјештаји у том смјеру показују један државнички однос

Фото: Поглед

Посланица Демократског фронта у Скупштини Јелена Божовић поручила је приликом јучерашњег гостовања на Парламентарном каналу да је Отворени Балкан (ОБ) иницијатива која нуди конкретне бенефите за све земље Западног Балкана.

“Ово је иницијатива која се тиче директно живота обичног грађанина. То је једна регионална иницијатова која треба да отвори границе нашим земљана на Балкану. Свака иницијатива која подразумијева отварање, сарадњу и протока робе, људи и капитала не може да буде лоша. А како се тиче дирекно користи грађана ми је у овом моменту подржавамо”, казала је она.

Говорећи о премијеру Дритану Абазовићу који је у Сјеверној Македонији присуствовао Самиту о ОБ, Божовић је казала да Абазовићево наговјештаји у том смјеру показују један државнички однос.

“И Абазовић је на самиту у Сјеверној Македонији подијелио утисак да није видио ниједан став који би био препрека у том смислу”, казала је Божовић.

Што се тиче чињенице да неки чланови владе нису за ову иницијативу, она је казала да иза тога стоје одређени политички разлози.

“Искључиво су политички разлози и неки страхови за којима нема ни потребе ни разлога посебно у ово вријеме кризе. Те се ситуације пресликавају на шири регион, и веома је важно да те сукбое које имамо између нас ставимо по страни. Видимо да је велика криза на пољу енергената и хране. Државнички су се понијели и Вучић и Рама и премијер Сјеверне Македоније и показали су како да се сарађује на овом подручју”, сматра Божовић.

Извор: Борба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest