Братић: Нисам ја потрошила новац за плате већ они који су 30 година запошљавали по систему један запослени – четири гласа

Бивша министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић реаговала је на Твитеру поводом данашњег писања „Побједе“ гдје се наводи да је њен ресор добио дупло негативно мишљење за пословање у 2021. години и да је потрошила 170 милиона евра за плате што је, како пише Побједа 80% буџета четири министарства.

Братићка поручује да она није потрошила паре за плате већ да су они који су владали 30 година запошљавали по систему један запослени – четири гласа и да је Весна Братић отпуштала, сада би се водила реторика „реваншизма и ренесансе“.

„Министарство се увијек зове по имену министарства. Само се оно у којем сам ја зове Весна. Није Весна ништа „потрошила“ него плате запосленим исплатила, и то не Весна него Влада, тј. Министарства“, појашњава Братићева.

У тексту Побједе се наводи и да је колегијум на челу са Браниславом Радуловићем сенаторем Николом Н. Ковачевићем става да финансијски извјештај за 2021. годину не даје истинит и објективан приказ прихода и расхода, а да грешке имају материјалан и прожимајући ефекат.

„Због тога, али и кршења више закона, извјештај ће, осим Министарству финансија (МФ) и надлежном скупштинском одбору, бити достављен и Врховном државном тужилаштву“, пише Побједа.

Са друге стране, Братићева је на Тwиттеру написала да се плате из некадашњег МПНКС исплаћују и за све школе у држави.

„Не гађајте се милионима. Не обмањујте јавност „ватреним“ насловима. Не цртајте ми опет мету јер ће кад-тад Тужилаштво да ради онако како треба. Само кажем. И, још нешто: заиста ми не допуштате да се вратим најљепшем послу на свијету. Гурате ме опет у политику, а тамо ћу опет да се борим, само још јаче, против свих оваквих појава. И у „новинарству“, закључила је Братићева.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest