Будите људи

Сезона и колона

Пише: Јован Синановић

„Стручњаци“ из Национално координационог тијела (НКТ), који управљају Црном Гором задњих мјесеци а под диригентском палицом војника ДПС-а Милутина Симовића, нашли су се на великим мукама, они бих хтјели успјешну туристичку сезону, као и сви ми, јер вирус ковид19 скоро да је нестао и наравно да би сви требали да се вратимо свакодневним активностима и обавезама. Али што би наш народ рекао „у том грму лежи зец“,ако желе успјешну сезону, мораће да пусте колону! Мало је што нас пуних тридесет година варају, краду и лажу, него су нас задњих два мјесеца затворили у кућама и становима и диригују нам како да се понашамо. Увели су нам правила када да идемо у тоалет, упутство издали како користити и шта радити у тоалету затим су нам одредили да у 23:00 часа идемо на спавање а у 05:00 часова на ноге лагане, и тако пуна два мјесеца. Али десио се народ и реко ДОСТА ЈЕ БИЛО МИЛО!!!

Да би забранили колону ухапсили су нашег Владику Јоаникија и седам свештеника, неосновано и на подмукао начин у касним вечерњим часовима. Јер кад код неуставно и незаконито дјелују, раде то у глуво доба ноћи. Тим чином су изазвали гнијев и бијес код вјерног народа Црне Горе. Али тим срамним чином нијесу успјели зауставити колону јер је народ још у већем броју изашао да брани своје пастире и тако дао на знање невјерницима и безбожницима из власти, да нећемо дозволити да будемо робови режиму Мила Ђукановића.

Покушавају на подмукао начин асимилацијом да нас покатоличе. Величају НДХ и усташе, што су доказали пуштањем музичке нумере чувеног усташе Томпсона на државној телевизији на дан побједе над фашизмом. Њихови послушници су у подгоричком насељу Бастон окречили мурал Владике Његоша а сјећамо се да посланици владајуће већине нијесу прихватили да се дан рођења Владике Петра Другог Петровића Његоша прогласи даном културе, већ на молбу коалиционих партнера из Бошњачке странке,  избацују  га из уџбеника и тако се одричу Његошевске Црне Горе.

Нема те погрдне ријечи коју сте заслужили да вам се каже у образ, али у образ се каже људима а ви то нијесте. Премијер Марковић нас је назвао „екстремима“, као да смо дошли из Сирије па тражимо нешто што нам не припада. Ми смо премијеру рођени у Црној Гори, ово је наша земља, и нећемо се милиметар помјерити нити вама нити било коме, ко покуша да нас претвори у робове, наше претке нијесу могли ни 1941.  године покорити фашисти па неће те ни ви ове 2020. године, успјети  везати и поробити да будемо ваши послушници и робови.

Лијепо је то наш Владика Његош рекао: „Не бојим се од вражијег кота, нека га је ка на гори листа, но се бојим од зла домаћега“

Зато у памет се Срби-Црногорци! Не дозволите да се један уцијењени нечовјек пита за све, зато молим тужиоце, судије, полицајце да се отргну из канџи криминалног режима и да се држе слова закона. Имате историјску шансу да ваша имена буду исписана у историјским уџбеницима као примјер чојства и јунаштва, јер вашим поступцима и одлукама зависи којим ће путем Црна Гора поћи, путем слободе и мира или не дао Бог путем зла и грађанског рата, гдје би били упамћени као безкичмењаци, поробљени послушници и саучесници криминалног режима и бићете одговорни за последице које могу задесити Црну Гору вашим одлукама.

Кључ је у вашим рукама, на вама је како ћемо вас памтити, по части или срамоти која може бити у овом тренутку и окидач за грађанске сукобе, зато БУДИТЕ ЉУДИ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest