Будванска УРА: “Полицијска демократија” понижење за Будву и Црну Гору, Џаковићу не гласај за криминал

Будвански одбор Грађанског покрета УРА опет је позвао независног одборника Стевана Џаковића да промијени најављену одлуку и не дозволи „да се на власт врати криминална Демократска партија социјалиста (ДПС)“.

„Јер су манири криминалног ДПС-а свима познати, а итекако је познато и зашто сада преузимају власт. То сигурно није зарад постизања ефикасније управе и унапријеђење живота грађана, већ због добро опробане математике – куповине гласова и личних карата, злоупотребе социјалних давања, пустошења општинских ресурса и коришћења свих оних механизама, помоћу којих би себе приближили побједи на наредним изборима. Знамо да је и господин Џаковић свјестан свих ових ствари, али и огромне хипотеке ДПС-овог криминала, па га позивамо да зарад поштовања несумњиве изборне воље грађана и дате ријечи не подржи повратак криминалних структура на власт у Будви“, указала је будванска УРА.

УРА већ недељама истиче да неће подржати смјену предсједника Општине Будва и предсједника СО, јер се за Грађански покрет УРА „дата ријеч, потпис и обећање морају поштовати, без обзира на бројне несугласице са опозиционим партнерима“.

„Да нам јавни дуг није 80 одсто БДП-а и да грађани нису у паници како ће изгурати годину пред нама, могли би помислити да смо јуче дотакли дно. Сваки грађанин Будве морао је осјећати срамоту због свега чему свједочио јуче, а чему је коријен у последњих барем 15 година. Изигравање изборне воље грађана, политичка корупција, незадовољство вршењем власти, неслагање коалиционих партера, блокада општинских рачуна од стране државе, осмртнице живих људи, нецивилизовано парламентарно засиједање праћено психичким и физичким малтретирањем и на крају напади на коалиционог партнера који није издао вољу грађана иако је и више него незадовољан начином вршења власти, слике су земље са хибридним режимом која је једино успјешна у порасту воље за емиграцијом. Међутим, све то не смије и не може бити оправдање да се на власт врате најбољи ученици правоснажно осуђеног Светозара Маровића и да им се дозволи ново пустошење ресурса наше Будве“, указала је будванска УРА.

УРА позива независног одборника Стевана Џаковића да се не игра са изборном вољом грађана, али осуђује и циркус који се јуче дешавао на сједници СО.

„Неубједљиве аргументе Црногорске за смјену предсједника Општине и Скупштине, потире истовремено одлука да то ураде са криминалним ДПС-ом. Истински патриота не може замислити боље услове за живот у сарадњи са оваквим ДПС-ом, јер су они директни кривци извитоперених односа и деградираног система вриједности у којем је у реду да се ћути о непочинствима “виших”. Ако је аргумент Црногорске да се не ћути о лошим појавама у овој власти, како је вриједносни образац ДПС-а уједно и одговарајући?“, упитала је будванска УРА.

УРА указује да је простор за јучерашња дешавања отворен и лошим коалиционим односима на власти, који нису такви због недостатка простора за договор, колико због калкулисања партија и жеље да апсолутно владају након наредних избора.

Будванска УРА подсјетила је и да је опозиција направила бројне грешке, на које је УРА годинама указивала.

„Посебно је неколегијално било нападати одборницу Грађанског покрета УРА и правити најбесмисленије паралеле, када је УРА примјер придржавања коалиционог споразума – упркос бројним неслагањима са представницима власти. Такви поступци нека њима служе на част, а УРА ће се увијек придржавати дате ријечи и интереса грађана и грађанки Будве“, указала је будванска УРА.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest