Будвански просвјетари траже да им се у наредна 24 часа предају кључеви станова

„Општина Будва је додијелила плац и уложила велики капитал да би просвјетни радници ријешили стамбено питање“

Просвјетни радници који девети дан протестују, предали су данас захтјев Стамбеној задрузи „Солидарно“ и извођачу радова, компанији „Цијевна комерц“ да им се у року од 24 часа уруче кључеви од станова у ламелама у насељу Дубовица.

Директор Средње мјешовите школе „Данило Киш“ Крсто Вуковић предао је захтјев на скупу који је јутрос одржан испред недовршених зграда, које се пуних десет година граде.

Прије него шо су се окупили, како је казао Вуковић, почело је неколико радника на градилишту да ради, како би симулирли да се радови изводе.

Он је навео да траже да им се дозволи да уђу и виде у каквом су стању станови који у им додијељни, јер имају информацију да је у појединим причињена штета.

„Одлуком штрајкачког одбора просвјетних радника упућујемо ургентан захтјев да нам предате кључеве стамбених јединица по списку који вам достављамо. Општина Будва је додијелила плац и уложила велики капитал да би просвјетни радници ријешили стамбено питање. Такође по тој основи извјесна средства су опредијељан од стране Министарства просвјете, а и задругари су годинама плаћали чланарину и тако лично партиципирали у трошковима. С обзиром на то, а нарочито руковођени листом непокретности по којем у три буванске образовне институције субјекти својине стамбеног простора у мјери три четвртине, захтијевамо да нам се у року од 24 часа од подношења захтјева омогући предаја кључева за све раднике“, пише у захтјеву који потписује представници штрајкачког одбора Крсто Вуковић, Драгана Јелић и Марија Вукићевић.

Упозоравају да је алармантна ситуција и да штрајкују већ девет дана испред зграде Општине Будва, на улици и да им је угрожемно здравствено стање.

„Тражимо да одмах реагујете и тако спријечите трагичне посљедице. Смјештај у нашим зградама је једино рјешење. Напомињемо да нико неће избјећи уговорене односе и да ћемо у сарадњи са надлежним институцајама утврдити кредитне аранжмане по обећаној цијени од 650 еура по квадрату“, пише у захтјеву који је предат на данашњем скупу.

Извор: Вијести

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest