Булатовић незаконито запошљавао?

СПЕЦИЈАЛНО ДРЖАВНО ТУЖИЛАШТВО ПОДИГЛО ОПТУЖНЦУ ПРОТИВ ПРВОГ ЧОВЈЕКА КОЛАШИНА
Булатовић незаконито запошљавао?
Према незваничним информацијама, Булатовић се терети да је незаконито за вршиоца дужности начелника колашинске комуналне полиције поставио Марка Матовића


Милосав Булатовић, Фото: Драгана Шћепановић

Први човјек Колашина Милосав Бато Булатовић 22. јануара наћи ће се пред суткињом специјалног одјељења подгоричког Вишег суда Сузаном Мугошом, због сумње да је починио кривично дјело – злоупотреба службеног положаја.

Тај податак објављен је у распореду суђења за овај мјесец, а према поузданим сазнањима Вијести, оптужни предлог против њега подигла је специјална тужитељка Зорица Милановић.

Из Вишег суда новинарки је потврђено да се Булатовић терети да је починио кривично дјело – злоупотреба службеног положаја, али детаљи оптужног предлога Вијестима нијесу познати.

Према незваничним информацијама, Булатовић се терети да је незаконито за вршиоца дужности начелника колашинске комуналне полиције поставио Марка Матовића.

Упркос чињеници да је о том случају вођена истрага која је резултирала оптужним предлогом, према подацима објављеним на званичном сајту Општине Колашин – Матовић и даље обавља исту функцију.

На истом сајту објављена је биографија оптуженог Булатовића, у којој се наводи да је одређени период радио као професор у Образовном центру “Браћа Селић” у Колашину након чега се бавио приватним предузетништвом до партијског ангажовања у Општинском одбору ДПС-а Колашин.

Представници Демократа позвали су га љетос да поднесе оставку, након што су, како тврде, дошли до документације у којој се наводи да је колашинска ДПС-СД-ГБ власт у јеку коронавируса и економске кризе потписала уговоре за куповину два службена аутомобила у вриједности од 50.000 еура

“Милосав Бато Булатовић је, у име Општине Колашин, закључио два уговора за куповину службених аутомобила, један од 32.000 а други од 18.000 еура и тиме показао однос актуелне власти према новцу свих грађана Колашина”, саопштили су из овог политичког субјекта.

Они су образложили да је Демократска Црна Гора приликом усвајања буџета за 2020. годину тражила да се опредијеле средства да сви колашински ђаци добију бесплатне уџбенике и прибор, што је износило неких 50.000 еура.

Према незваничним информацијама, Булатовић се терети да је незаконито за вршиоца дужности начелника колашинске комуналне полиције поставио Марка Матовића”…

Из коалиције ДПС-СД-ГБ су, како кажу, одбили предлог, уз образложење да новца нема и да су популисти.

“Када смо тражили да се повећа подршка за стара и немоћна лица за свега пар хиљада еура, образложење је било исто, нема пара, сада је јасно и због чега, за нашу дјецу, старе и немоћне нема, али за луксузне аутомобиле са кожним сједиштима има”, писало је у тадашњем саопштењу Демократа.

Нјихове тврдње демантовао је Булатовић, истичући да користи возило марке “пасат”, старо 14 година, које је набављено много прије његовог доласка у локалну управу.

Дан касније, из Демократске Црне Горе доставили су “Вијестима” уговоре у куповини аутомобила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *