Цетињанину одређена забрана приласка одборнику Мрваљевићу

– Судија за истрагу је нагласио да се за кривична дјела за која се поступак води у тзв. скраћеном поступку траже посебне околности за одредјивање притвора по предложеном притворском основу а којих у конкретном случају нема – наводе из цетињског Основног суда

ДАНИЛО МРВАЉЕВИЋ/ – ФОТО: ДЕМОКРАТСКА ЦГ

Судија за истрагу Основног суда у Цетињу Борко Лончар одбио је предлог за одређивање притвора осумњиченом Ратку Вујачићу, али је одредио мјеру надзора забране састајања и приступа оштећеном одборнику Демократа Данилу Мрваљевићу, због основане сумње да је извршио кривично дјело насилничко понашање.

 – Судија за истрагу је нашао да постоји основана сумња у правцу извршења кривичног дјела које се осумњиченом В.Р. ставља на терет, али да нема околности које оправдавају одређивање притвора. Ово код чињенице да осумњичени раније није осуђиван па у конкретном случају нема посебних околности које указују да ће исти на слободити поновити конкретно кривично дјело. Судија за истрагу је нагласио да се за кривична дјела за која се поступак води у тзв. скраћеном поступку траже посебне околности за одредјивање притвора по предложеном притворском основу а којих у конкретном случају нема – наводе из цетињског Основног суда.

Како додају, у односу на предлог тужиоца да би осумњичени на слободи могао извршити кривично дјело којим пријети, судија за истрагу налази да те околности не произилазе из списа предмета, јер нико од саслушаних лица није потврдио пријетњу на коју је указао оштећени, при чему је пред полицијом саслушано четворо лица од чега су два запослена на бензинској гдје се догодио догађај, а друго двоје су пријатељ оштећеног и једна рођака осумњиченог.

 – Са друге стране судија за истрагу је нашао да је оправдано изрећи мјеру надзора забране састајања и приласка осумњиченог према оштећеном на дистанци испод 10 метара, а све ради несметаног вођења поступка – наводе они.

Извор: Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest