„Ћира“ ће поново возити од Мокре Горе до Вишеграда

Ћорић је рекао новинарима да ће први путници возовима од Мокре Горе до Вишеграда кренути већ у овој години, што ће, према његовој оцјени, створити одличне предуслове да то буде једна од нових атракција у 2023.

Фото: železnicesrbije.com

– Преко Олимпијског центра преузећемо управљање Андрићградом и то ћемо објединити у једну цјелину, како бисмо понудили озбиљну туристичку атракцију свима – истакао је Ћорић.

Он је напоменуо да је Вишеград битна комуникација јер повезује Србију и Републику Српску и Црну Гору.

– Припремамо пројектно-техничку документацију и надам се да ћемо у сљедећој години почети рехабилитацију пута од Устипраче до Вишеграда. Радимо на санацији путева у тунелима. Изградња брзог пута није у нашој директној надлежности, с обзиром на то да имамо протокол о сарадњи са Турском и то је скуп пројекат који се гради једном у неколико стотина година – нагласио је Ћорић.

Ћорић је истакао да са кинеском компанијом договарају израду комплетне студије изводљивости и дио пројектно-техничке документације у смислу идејног пројекта дионице од Устипраче до Требиња.

Ресорни министар напоменуо је да су то важни инфраструктурни пројкети и да је битно да су дефинисани, те да ће се радити у Републици Српској, у складу са могућностима.

Ђуревић је рекао да је на састанку било ријечи о покретању ускотрачне пруге која би повезала Мокру Гору и Вишеград.

– Одржали смо велики број састанака на којима је тема био популарни „Ћиро“. Вјерујем да ћемо на састанку у Мокрој Гори имати конкретне закључке и да ћемо се од сљедеће сезоне надати овом значаном пројекту, не само за Вишеград, него и Републику Српску – истакао је Ђуревић.

Он је напоменуо да је било ријечи и о рехабилитацији путног правца Устипрача-Вишеград, те да се пројектна документација приводи крају, наводећи да очекује да ће у наредној години бити изабран извођач како би кренули са радовима.

– Разговарали смо и о неосвијетљеним тунелима. Ресорно министарство је у сарадњи са „Путевима Републике Српске“ покренуло и урадило неке пројекте, али су остали тунели који нису освијетљени, а сматрамо да је то веома важно, посебно јер имамо повећан број путника – нагласио је Ђуревић.

Извор: РТРС

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest