Цвијановић: У БиХ нема искрених разговора

Вријеме читања 2 минута

Предсједница Српске је указала да је БиХ увијек у завади, земља у којој се увијек неко на нешто буни и неком нешто смета

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је велики проблем што у БиХ не постоје искрени разговори, због тога што се увијек једна страна ослања на оно шта ће рећи стране амбасаде.

– Они имају своје менторе, своје супервизоре за све оно што раде и у суштини никада нису ни показали способност, нити жељу да сједе и разговарају са партнерима. Опет, наш концепт је сасвим другачији, а то је да се треба разговарати у оквиру БиХ, да смо ми ти који треба да управљамо овом земљом – истакла је Цвијановић.

Она је новинарима у Бањалуци рекла да не може једна држава са стране знати шта је боље за народе у оквиру БиХ од њих самих.

– И ја и СНСД смо промовисали разговор и дијалог, нудили смо институционалне и политичке, озбиљне разговоре на партнерској основи да би се нашла рјешења за државу која је очито закржљала, која не може да пружи нити пуни допринос самој себи, нити својим грађанима, нити окружењу – рекла је Цвијановић.

Предсједница Српске је указала да је БиХ увијек у завади, земља у којој се увијек неко на нешто буни и неком нешто смета.

– Дакле направили су неред гдје год су могли, а наш концепт је тај да се уведе ред. Да ли ћемо имати за то партнера или не остаје да се види. До сада их нисмо имали – истакла је Цвијановић.

/РТРС/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest