Да ли могу пасти ниже од ОВОГА: Црна Гора отвара границе 1.јуна, али НЕ И ЗА СРБЕ!

Извор: новости.рс

„Битку са опаким вирусом смо добили и Црна Гора је постала прва „корона фри“ држава у Европи“, казао је председник Владе Душко Марковић

 Фото Д. Миловановић

Фото Д. Миловановић

„Битку са опаким вирусом смо добили и Црна Гора је постала прва „корона фри“ држава у Европи“, казао је председник Владе Душко Марковић на прес конференцији и поручио да је то резултат на који морамо бити поносни.


„Планирамо да се од наредне седмице отворе вртићи и играонице, а почетком јуна границе и да се дозволе јавна окупљања до одређеног броја људи. Првих дана јуна границе ће бити отворене са земљама које испуњавају критеријума Института за јавно здравље, а то су Хрватска, Словенија, Албанија, Аустрија, Немачка, Пољска, Чешка, Мађарска, Грчка. За нас посао није стао, морамо да спречимо унос вируса, и његово ширење. Мере би, како је Институт најавио, требале да ступе на снагу од 1. јуна и то значи да ћемо имати дозвољена јавна окупљања до једног броја. Ми тако већ улазимо у процес увођења јавних окупљања уз одређене мере, рекао је Марковић додајући да ће организовање литија оставити за неки други пут.

Као што се може видети, Србија није на списку земаља за које ће моћи слободно да уђу у Црну Гору, разлог за то је, како је речено јер смо наводно и даље „под маскама“.

„Без обзира на договоре са верским заједницама, недавно су се десила окупљања у Никшићу, Беранама. Двадесет првог маја смо имали спорадична окупљања младих, на отвореном простору, која, по нама, нису представљала епидемиолошки ризик.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest