Да ли су „црногорске патриоте“ грађанскије и секуларније од Стразбура?

Вријеме читања < 1 минут

И у том Стразбуру, граду „људских права“, срцу секуларне Европе постоји државни Универзитет чији је ректор свештеник. И не само што је изабран него је реизабран године 2021

Да ли је Подгорица „грађанскија“ и „секуларнија“ од Стразбура.

Ако особа не смије бити дискриминисана по основу пола, расе, сексуалног опредјељења или национаности, онда не смије ни зато што носи мантију. Неке од најбољих универзитета на Западу воде свештеници. УЦГ има редовне професоре – свештенике, реагова је на свом фб профилу шеф посланичког клуба ДФ-а Славен Радуновић, на згражавање „грађанских“ снага у Црној Гори.

„Никола Маројевић је у УО УЦГ изабран као врхунски интелектуалац – филозоф, доктор наука, а не као свештеник. Берлински зид је давно пао, али комунистичка свијест није испарила из глава многих у Црној Гори“, казао је Радуновић и додао:

П.С. Ево једног примјера, за велике европејце из црногорских чука: Универзитет у Стразбуру (јавна установа), стар 500 година, води свештеник. ВОДИ, а не да је само члан управног одбора.

И у том Стразбуру, граду „људских права“, срцу секуларне Европе постоји државни Универзитет чији је ректор свештеник. И не само што је изабран него је реизабран године 2021.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest