Дачић: Мало је НАТО, очекујем да зову ОВК и муџахедине

Beograd, 15. avgusta 2019 - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Japana Taroom Konom. FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

Ивица Дачић у Министарству спољних послова Србијефото: Спутњик

Мало је НАТО, очекујем да зову и ОВК и муџахедине, то су све историјски савезници црногорског народа, изјавио је данас шеф српске дипломатије Ивица Дачић поводом изјаве црногорско министра спољних послова Срђана Дармановића.

Изјава црногорског министраа о томе да постоје механизми унутар НАТО-а које би Црна Гора могла да користи ако би се проценило да постоји видно угрожавање безбедности Црне Горе од стране Србије, представља још један јасан показатељ колико је црногорски режим изгубио компас, навео је Ивица Дачић.

„Да је неко рекао пре 30 година да ће Црна Гора тражити од НАТО-а да нападне и бомбардује Србију мислили би да је потпуно полудео. Мало је НАТО, очекујем да зову и ОВК и муџахедине, то су све историјски савезници црногорског народа“, рекао је Дачић у писаној изјави.

Да је данашња црногорска власт, како је додао, била у време Његоша, рекли би за њега да је ратни злочинац и великосрпски хегемониста.

НАТО на гуслама, ето и то дочекасмо. Још фали да се то ори на Врачару. Што би рекао краљ Никола Петровић, наше српско срце издржаће и то, са НАТО-ом на Србе. Дозовите се памети, никаква опасност вам не прети од Србије, него од вас самих и вашег односа према вашим грађанима Србима и Српској православној цркви у Црној Гори“, истакао је шеф српске дипломатије, пренео је Танјуг.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest