Дачић: У Црну Гору може из Конга где влада ебола, али не из Србије

Beograd, 15. avgusta 2019 - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Japana Taroom Konom. FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

Ивица Дачић

Црна Гора је скинула са списка Конго где је ебола, или Косово, али није отворила границе за држављане Србије, то је порука да је неко непожељан и да та земља ради на сопствену штету, рекао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

„Из авиона се види да то што они раде, раде на сопствену штету. Ако мисле да ћемо због тога да се бринемо, ево ја сам био у Грчкој, где нас чекају отворених руку, 15. јуна отварају границе. Бугарска такође, Мађарска, БиХ“, рекао је Дачић на ТВ Прва, преноси Танјуг.

Црногорски граничар

Он је казао да је реч о људима који желе да се заоштри ситуација са Србијом зато што им је, каже, то политички интерес и једини начин да опстану на власти.

Дачић је оценио да је Мило Ђукановић проценио да може да рачуна на „антисрбе“ и да му сад за то требају докази, а таква рачуница, каже, иде Црној Гори на штету.

Дачић је казао да ће држављанима Србије 99 одсто бити омогућено да путују у ЕУ с тим што, указује, свака земља појединачно ће имати право да о томе одлучи.

Према његовим речима, и Северна Македонија је заинтересована да укине мере и могуће је да ће то бити до краја јуна што је важно за путовање у Грчку.

„Испада сада као да Србија треба да моли Црну Гору да отвори границе, као да од тога зависи свакодневни живот наших људи, а у суштини њихов живот зависи од тога да ли ће им доћи туристи. То је порука да је неко непожељан. Али, зашто би људи били мазохисти? Ви њима дајете паре, не чини вама конобар услугу што ће да вам донесе кафу после петог пута“, прокоментарисао је Дачић.

Он је поменуо и споран Закон о слободи вероисповести, рекавши да је потребан дијалог унутар Црне Горе и да нико није дошао из Србије да прави проблеме, иако се свако реаговање тумачи да се Србија меша у унутрашње ствари.

Дачић је поновио да се тестирао на вирус корона и да је негативан.

Извор: Спутњик

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest