Дачић упитао Бечића: Како признање Косова није мешање у унутрашње ствари Србије

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић

© Tanjug / RADE PRELIC

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић поручио је колеги из Црне Горе Алекси Бечићу да није он тај који се меша у унутрашње ствари у Црној Гори, већ се Подгорица умешала у унутрашње послове Србије признањем самопрокламоване независности Косова и усвајањем резолуције о Сребреници.

„Господине Бечићу и остали, са истом оном историјском чврстином којом су наши преци на Скадру доказали наше братство, обећавам да се у унутрашње ствари Србије нико не може мешати, као што је Црна Гора урадила признајући Косово као независну државу“, навео је Дачић.

Он је у изјави Танјугу истакао да га унутрашње ствари Црне Горе не занимају, нити се у њих меша, али је указао на то да ни Косово ни Сребреница нису у Црној Гори и подсетио на учешће представника Црне Горе у прослави „Олује“.

„Па како признавање Косова није мешање у унутрашње ствари Србије“, упитао је Дачић.

Он је изјаву почео речима „господине Бечићу и остали“, а навео је да не зна на кога Бечић мисли кад каже „Дачић и остали“, али је колеги изнео уверавање да су то већина грађана Србије и српског народа у целини.

Дачић је објаснио да је његов позив да се митрополит Јоаникије укључи у решавање политичке кризе у Црној Гори изнет једино зато што сматра корисним да сви лидери владајуће коалиције, који су, како је навео, победили на таласу свенародних литија поводом атака на Српску православну цркву, изнађу решење да ли могу да имају заједничку политику, или ће тиме „вратити Ђукановића на власт“.

„Господине Бечићу и остали, упамтите, и Мило је тврдио да Србија уноси поделе у Црну Гору, а истина је само да сте ви сами одговорни за вашу политику и одлуке које изазивају поделе. Братство није ово што ви радите већ дуги низ година“, истакао је Дачић.

Подсетио је да је Бечићу одмах по избору упутио позив да посети Србију јер заиста сматра две државе и народа најближим и братским и истакао да нас „преци и историја обавезују да пробамо да превазиђемо проблеме“.

Sputnjik

One thought on “Дачић упитао Бечића: Како признање Косова није мешање у унутрашње ствари Србије

  1. Svaka čast. Što se poste tiče, neka malo odmori. Još uvek je on nezreo da se bavi politikom kao i većina njegovih saboraca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest