DAJKOVIĆ: Priželjkujem da se Crna Gora vrati u zajednicu sa Srbijom

Foto: Jutjub printskrinU/ Novo jutro

Lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković kazao je da su lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević i lider Nove srpske demokratije (NSD) i predsjednik Skupštine Andrija Mandić “sačuvali obraz” premijeru Milojku Spajiću usvajanje Rezolucije o genocidu u sitemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen.

Dajković je rekao da najveću zaslugu za usvajanje te rezolucije preuzima Milan Knežević koji je, kako je naveo, faktički ucijenio Vladu i rekao: ‘Povući ću podršku ako ne budete izglasali rezoluciju’.

“Ako ste mogli da kažete da su Srbi genocidan narod zbog dešavanja u Srebrenici, pa ajde onda da kažemo da su Hrvati genocidan narod zbog toga štui su ublili 700.000 žena i djece”, rekao je Dajković, gostujući na TV Pink, prenose Vijesti.

Dodao je da treba da se “skine kapa i Mandiću i Kneževiću i da da se nada i očekuje i konačno ulazak “srpske koalicije Za budućnost Crne Gore u Vladu Milojka Spajića“.

“Jer je to neko zaslužio, ne proteklih pet godina nego proteklih 10 godina. Nije sve počelo sa litijama, sjetite se protesta DF-a 2015. godine. Smatram da Srbi treba da uđu u Vladu. Ako Srbi ne uđu u Vladu onda ta Vlada više i ne treba da postoji”, rekao je Dajković.

On je kazao i da se predsjednik Crne Gore Jakov Milatović politički “srozao” i da je došao do predsjedničke funkcije “preko talasa srpskih glasova…”

Dajković je rekao i da ga je “baš briga” da li će usvajanjem Rezolucije o genocidu u sitemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen biti usporen evropski put Crne Gore.

“Mislim da će se EU prije raspasti nego što ćemo mi ući u nju. Zato smatram da Crna Gora više treba da se okrene Beogradu, Banjaluci…”

Dajković je rekao i da “priželjkuje da se Crna Gora vrati u zajednicu sa Srbijom”.

Lider Slobodne Crne Gore je kazao i da ga u Podgorici prozivaju da zapošljava Srbe.

“Pa nego šta ću nego da zapošljavam Srbe pa je li bog dao da mučenicima koji su cijeli život na birou bez diplome, odnosno sa diplomama bez dana radnog staža… Naravno da ću ja kao srpski političar prvo da vodim računa o našem narodu… Prethodnih godina svi su bili namireni, a Srbi su služili kao topovsko meso da dođu do pobjede na izborima i da im evropska zajednica, Milojko Spajić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović otmu tu pobjedu i kažu – ne, ne, ovo su naši glasovi. Sjetite se 2020. godine Mandić i Knežević su osvojili 33 odsto, dvije trećine izvršne vlasiti su oni faktički imali i nisu mogli da uđu vladu. I dan-danas treba da razmišljaju hoće li ući u vladu”.

Dajković je rekao da je sada lopta u rukama Spajića i da je na njemu najveća odgovornost “hoće li ispoštovati datu riječ prema predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Gore”.

“Prije svega mislim na Mandića i Kneževića i da li će otvoriti vrata svoje Vlade onima koji mu tu Vladu najviše čuvaju. Pa oni su sačuvali njegov obraz ovom rezolucijom. On je pošao putem zajedno sa Jakovom Milatovićem ruku pod ruku. Brzo će i lokalni izbori. Milojko Spajić je na izborima u Budvi svega nekoliko dana nakon što je glasao za takozvanu Rezoluciju o Srebrenici dobio svega dva mandata. Narod ga je već kaznio i narod će nastaviti da ih kažnjava ako budu išli tim putem”, rekao je Dajković, dodajući da dolaze izbori u Beranama, Nikšiću, možda čak i u Podgorici.

Govoreći o krizi vlasti u Podgorici, Dajković je rekao da će se to šta se tu desi u narednih mjesec-dva preliti na državni nivo.

“Često sam govorio da su se kolege, prijatelji iz tog političkog Pokreta Evropa sad od dobra pokvarili. Oni su dobili toliko funkcija da ne pričam kroz pregovore šta su sve dobili od preduzeća. I jednostavno nijesu znali šta ih je snašlo. I onda im je sve to bilo malo pa su se podijelili, između sebe posvađali i ne žele više ni da sjednu ni za sto, kamoli da se dogovore. Mislim da to nije dobro… Ja sam u gradskoj upravi dobio najmanje, a onda sam svojim radom, trudom ušao maltene u svaku kuću i više mene svi ljudi znaju po tom radu nego one koji su dobili po 15, 20 tih preduzeća”, kazao je Dajković, između ostalog.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest