Дамјановић „школује“ Бојовића: Не гради се Црна Гора мржњом према Србима; од ГИ „21. мај“ више штете, но користи

Организација протесних скупова и позивање на отпор у организацији ових савеза су били лоше посјећени што је јасан доказ да њихове активности код грађана не уливају повјерење

Александар Дамјановић, директор Црногорске културне мреже (ЦКМ), осврнуо се на ауторски текст предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, као и на реакцију координатора ГИ 21. мај Рада Бојовића.

Дамјановић замјера Бојовићу јер је преко Твитера оцијенио да ке Ђукановићев ауторски текст „промашајем“ у којем јеоглашавање проевропских суверенистичких снага названо – запомагањем.

„Пажљиво пратећи допринос координатора ГИ 21. мај, без намјере да будем адвокат предсједника Мила Ђукановића, питам се – откуд му образ да овако реагује? Лично нијесам могао да схватим шта је Бојовићу било нејасно у тексту Ђукановића?

Сваком ко мисли добро Црној Гори је јасно да од запомагања Твитер-објава наша држава нема ништа, једино конкретним радом можемо допринијети да је одбранимо.“.

Дамјановић оцјењује да Бојовић очито заборавља да Влада Здравка Кривокапића није пала захваљујући твитовима чланова његовог покрета, већ искључиво захваљући активностима Ђукановића.

„Господин Бојовић је у великој заблуди ако мисли да перформанси ГИ 21. мај могу допринијети паду Владе доктора Дритана Абазовића, а да се заобиђе Ђукановићев ДПС.

Координатор Бојовић је, себе и свој покрет који никад није изашао на ниједну изборну утакмицу, прецијенио јучерашњим критикама које је упутио човјеку који је једина нада за одбрану грађанске и Европске Црне Горе.

Раде Бојовић и његови саборци из покрета би требало да знају гдје им је мјесто, и да се озбиљна политика не види нападима на људе који су се у свом односу према Црној Гори доказали.

Од појаве ГИ 21. мај и разноразних група грађана Црна Гора има вишеструко више штете него користи, што су показале њихове активности.

Организација протесних скупова и позивање на отпор у организацији ових савеза су били лоше посјећени што је јасан доказ да њихове активности код грађана не уливају повјерење.

Пријатељски као неко ко много дуже од већине чланова ГИ 21. мај посвећено ради за Црну Гору желим да поручим члановима и симпатизерима ове организације да не могу бити кантар ко је колики Црногорац и да немате легитимитет да себе представљате као носиоце суверенистичке приче.

Господине Бојовић,у будимо достојни у одбрани Црне Горе без сујете и пизме коју је Ваш покрет у више наврата јавно исказивао према нама који својим радом желимо да допринесемо да наша држава не изгуби идентитет и сувереност.

Првенствено морате схватити да се Црна Гора не може градити ширењем мржње према Србима који у њој живе, јер и они као и сви ми полажу подједнака права на нашу заједничку државну кућу.

На крају господине Бојовићу није вријеме да своје личне фрустрације због неостварених амбиција из прошлости лијечите нападима на предсједника Ђукановића који води грчевиту борбу за одбрану Црне Горе.“, закључио је Дамјановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest