Данас су на семинару „креирање видео садржаја“ одржаном у Беранама учествовали млади новинари из сјеверних општина Црне Горе.

Пише: Катарина Вукићевић

Данас су на семинару „креирање видео садржаја“ одржаном у Беранама учествовали млади новинари из сјеверних општина Црне Горе.
Семинар је одржан поштујући мјере које су прописане за спречавање ширења Ковид инфекције.
Предавачи на овом семинару су признати новинари Туфик Софтић, Милена Бубања, Милан Жугић и Емил Шаботић. Пројекат је финансиран од Европске уније, а подржала га је и влада Црне Горе. Организатор и партнер пројекта је Радио Беране.

Новинари из неколико сјеверних општина имају могућност да унаприједе и усаврше своје знање, и да науче како да користе и различите програме за обраде фотографија и видео снимака. Те да кроз практичне примјере и савјете побољшају свој рад на терену.
На овом семинару су учествовали и млади новинари информативног портала Поглед. Имали су прилику да унаприједе и усаврше своје знање, и да науче како да користе и различите програме за обраде фотографија и видео снимака. Те да кроз практичне примјере и савјете побољшају свој рад на терену.

Поред едукативног дијела полазници овог семинара су искористили прилику за нова познанства и дружења те тако су направљени први кораци и можда будуће сарадње између новинара из Берана, Бијелог Поља, Рожаја и Андријевице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *