Даниловић: Срба на Косову и Метохији ће увијек бити довољно, Куртијево Косово синоним за квази државу

Вријеме читања 2 минута

„И шта год чинио, Срба на Косову и Метохији ће увијек бити довољно, колико је несносно много пројектантима и извшиоцима пројеката, да трајно сметају плану отимања држава, историја, територија, културе, насљеђа и памћења. Дуго је задовијек и то Курти зна“, закључио је Даниловић

„Кад Курти каже да се на сјеверу Косова, у сјеверном.дијелу Косовске Митровице, у којем живе Срби, бори прозив организованог криминала и криминалних група човјеку дође да од муке заплаче“, казао је лидер Уједињене Црне Горе, Горан Даниловић.

Према његовим ријечима, уз помоћ појединих центара моћи из међународне заједнице, и богатих лобиста-криминалаца свјетског ранга, Албин Курти покушава да криминализује један ужи простор и српску заједницу која је на ивици истребљења.

Његово Косово је, међутим, синоним за квази државу, за спрегу криминала и „политичке елите“, од чега, главом без обзира, национални Албанци бјеже на Запад остављајући за собом, без имало емотивности, и огњишта и успомене. Куртијева политика демонстрације чврстине је жалосно бацање прашине у очи онима који су у минулих скоро деценију ипо усули милијарде и милијарде евра у покушајима да оправдају „независност“, нагласио је Даниловић.

Својим поступцима према Србима и према дјеловима Космета на којему су Срби већина, наводи онм Курти и његови претходници, најјасније показују да их заједнички живот Срба и Албанаца не интересује.

За њих су, свака енклава или сјеверни дио Митровице само полицијски полигони – неважна географија којом се гура у заборав крвава и фрешка историја властитог дивљаштва какво Европа није забиљежила у посљедњих 50 година. Куртијева „држава“ настала је на погрому једног народа који је створио и опечатио тај дио европског тла. Његова фрустрација произашла је из варварства из оног паљења и најужаснијег скрнављења српских цркава, манастира, гробаља и имања, из неуспјелог покушаја да прије петнаест година утре сваки српски траг са Косова. Он се бори против криминала на Сјеверу? Он који је неспособан да олакша живот Албанцима до мјере подношљивости, свако мало гони терористе до Јариња и назад„, казао је лидер Уједињене Црне Горе.

Даниловић истиче да је Курти „најлошија реплика оних давно виђених политичара-ђилкоша, наводних националних бораца, који своју задњицу бране туђим крвавим главама“.

„Албин Курти је само један у низу персоналних промашаја оних који одлучују о судбини свијета, о протекторатима насталим да се обезбиједи трајни немир. С Куртијем на челу, на дуже стазе, највише ће изгубити Албанци. Он ће вјечно остати само изгредник – човјек чија је политика бацила више сузавца на свој парламент него што ће РОСУ икада на цијелом простору Косова и Метохије. И шта год чинио, Срба на Косову и Метохији ће увијек бити довољно, колико је несносно много пројектантима и извшиоцима пројеката, да трајно сметају плану отимања држава, историја, територија, културе, насљеђа и памћења. Дуго је задовијек и то Курти зна„, закључио је Даниловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest