Дејан Вукшић на челу новоформираног Демохришћанског покрета

Foto: Facebook

Бивши премијер Здравко Кривокапић данас је са некадашњим шефом Агенције за националну бјезбједност Дејаном Вукшићем озваничио формирање Демохришћанског покрета.

На конференцији за медије је најављено, да ће Вукшић бити предсједник покрета, док ће им савезници на политичкој сцени бити они који су до краја подржавали 42. Владу Црне Горе.

„Данас је специфичан дан, не зато што има двије двојке, него зато што ће се са Демохришћанским покретом десити штошта ново“, казао је Кривокапић.

Демократија и хришћанство, како је додао, идеје су које су мотивисале окупљање покрета.

„Морали смо да нађемо људе који су спремни да се жртвују да ова идеја заживи у Црној Гори. Окупили смо се око будућег лидера овог покрета Дејана Вукшића“, истакао је он.

Он је додао да сада на сцени имамо поново игру манипулатора.

“То је превара над свим преварама. Потоња ће превара бити већа од прве”, рекао је Кривокапић.

На питање је ли формирање покрета уперено против некога, Кривокапић је рекао да се никада ниједан хришћанин не бави другим, већ собом.

“Ни претходна влада није радила ни против кога, већ у интересу народа и показала да може да одради нешто што се мислило да је немогуће”, истакао је Кривокапић.

Ако би се, како је рекао, десило да се формира нова парламентарна већина, то је “политичка корупција свих посланика”, сматра Кривокапић.

Кривокапић би, како је саопштено, највјероватније требало да буде почасни предсједник покрета.

Кандидат за предсједника покрета Дејан Вукшић рекао је да га је за ангажман мотивисало хришћанско помирење Срба и Црногораца.

“Ми без помирења у сваком смислу не можемо даље. Вјечито смо у односу 51 наспрам 49, патриоте или издајнике. Свједоци смо да у мањку кадра, ако дође до додатног цјепкања, не можемо напријед”, рекао је Вукшић.

У свему највише трпи, како је рекао, држава Црна Гора. Биће, каже, противници партитократији и партијском запошљавању.

Измјена изборног законодавства биће, како је рекао, један од њихових приоритета. Каже и да је заговорник система отворених листа.

Жали што дио грађана и даље не види шта се догађа на политичкој сцени.

Извор: Пресс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest