Демократе поставиле услове како би преговарали унутар парламентарне већине

Демократска Црна Гора је одувијек била за договор парламентарне већине и чување изборне воље грађана од 30. августа, наводе из те партије

„Међутим, због чињенице да је ГП УРА саопштила да је спремна да формира мањинску Владу коју би подржао ДПС, док је СНП јасно казао да им је та Валда прихватљива, за било какве разговоре унутар парламентарне већине потребне су следеће чврсте писане гаранције да би у њима учествовала Демократска Црна Гора:

1. Писано обавезивање свих да са ДПС-ом и њиховим коалиционим партнерима из бивше власти изузимајући партије представнице мањинских народа неће формирати било какве Владе или чинити скупстиншку већину зарад вршења власти.

2. Повлачење потписа са ДПС Предлога за разрјешење Владе  и писано обавезивање да ће гласати против дневног реда са ДПС Предлогом за разрјешење Владе. (Зато што је управо циљно предат баш 31 потпис да би и са евентуалним повлачењем 4 потписа Црно на бијело иницијатива за смјену Владе остала у игри)

3. Писано обавезивање да ће гласати против дневног реда којим се предвиђа разрјешење потпредсједника Владе и предсједника Скупштине“, наводе они.

-Стављање потписа на претходно наведено и давање чврстих гаранција је предуслов било каквих разговора у којима би учествовала Демократска Црна Гора, имајући у виду јавно испољене ставове одређених политичких субјеката парламентарне већине- поручују Демократе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest