Демократски фронт – Демократама: Оставите нас на миру, па рачуне рашчистите са Јоковићем и Абазовићем

Демократски фронт (ДФ) поручио је Демократама да „уколико имају нерашчишћене рачуне са потпредсједником Владе Владимиром Јоковићем и премијером Дританом Абазовићем то расправе са њима, а да ДФ оставе на миру“.

Саопштење ДФ-а преносимо у цјелости:

Фото: Поглед

Демократска Црна Гора својим упорним нападима на Демократски фронт показује дубоку фрустрацију које не умије да се окане. Умјесто да воде инклузивну политику сарадње, све више тону у патолошки свађалачки карактер политичког понашања.

Уколико Демократе имају нерашчишћене рачуне са Јоковићем и Абазовићем, нека изволе расправити то с њима, а ДФ нека оставе на миру. Они су потекли из СНП-а, тако да ће, ваљда, лако то расправити са својим политичким оцима који су их свему важном у политици научили. СНП је у вријеме њиховог припадања тој странци био „посебан начин и стил живота“, како су и они говорили. Претходних дана смо видјели да се не ради баш о неком посебном политичком и људском домету и стилу.

А што се тиче Уре, она је годинама Демократама била главни политички ортак, тако да су постали једни другима најближи, готово рођена браћа, с којом су дијелили заједничке радости, патње, смијех и сузе.

Шта се одједном десило, ко је кога преварио и издао, ко је кога увриједио или жедног превео преко воде – није питање за ДФ, и ми не желимо тиме да се бавимо.

Читава јавност врло добро зна на који начин се претходна Влада понијела према ДФ-у који је поднио највећу жртву како би се очувала изборна воља грађана од 30. августа. Тако је наш политички савез највише оштећен и изваран од стране владе Здравка Кривокапића.

Кривокапићевим министрима је било драже да именују кадрове ДПС и СДП на већину важних изборних функција, него кадрове ДФ, који су били бољи, образованији и честитији од старих Ђукановићевих кадрова. Тада су Демократе добиле све што су жељеле и незаслужено им је припало несразмјерно више мјеста од ДФ, због чијег губитка сада прозивају нас.

У том времену неправде, Демократе ни ријечи нису рекле о томе како је непоштено да они имају више од ДФ који је од њих најмање дупло снажнији. Ако су тада ћутале и нису регистровале некоректан однос Владе – зашто сада подижу оволику вику против нас који им нисмо ускратили ништа?

Актуелна Влада је смијенила много веома стручних кадрова ДФ-а и тиме нарушила изворну вољу грађана исказану на изборима 2020. године. Све смо то добро упамтили и не оптужујемо Демократе за те поступке, него владу Дритана Абазовића.

У тежњи да сви пронађемо прикладну мјеру у међусобним односима, апелујемо на колеге из Демократске Црне Горе да се окану отровних стрелица упућених нама јер ми не желимо никакву свађу са њима.

Очекују нас много важније ствари од лажних оптужби и зато их још једном позивамо да сву снагу и енергију усмјере ка заједничком решавању горућих питања у овој земљи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest