Дезинфекција јавних површина у граду

 Општински штаб за заштиту и спашавање  је  у циљу спречавања ширења корона вируса донио Одлуку о дезинфекцији јавних површина у граду а у организацији Службе заштите, Комуналног предузећа и Дома здравља . акција је почела синоћ на платоу испред Дома здравља  и у неколико градских улица. За дезинфенкцију је кориштен  хлор који је  обезбиједио Дом здравља.

„Хигијена је у граду у овом тренутку од кључне важности, тако да ћемо наредних дана наставити са дезинфекцијом и осталих улица у сарадњи са предузећем Водовод и канализација, које ће обезбиједити нове количине хлора“, казао је Тихомир Богавац, начелник Службе заштите и спашавања.

Из ове Службе уједно апелују на грађане да покажу већу одговорност током радова које изводе на својим имањима и избјегну употребу отвореног пламена, како не би долазило до пожара и самим тим и капацитети Службе заштите били усмјерени на наведену акцију дезинфекције градских улица.

Такође, даље наводе да приликом паљевина долази до стварања већих количина дима што отежава нормално функционисање грађана у појединим мјесним заједницама, односно додатно угрожава здравствно стање код суграђана а нарочито код оних који пате од хроничних болести.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest