ДФ Бијело Поље: Режим прибјегава беспризорним методама гушења демократије

РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА БИЈЕЛО ПОЉЕ
(16.6.2020.)

Демократски фронт Бијело Поље указује да је, након посљедњих хапшења и малтретирања функционера, активиста и истакнутих чланова ДФ-а, јасно да режим губи компас. И да управо зато прибјегава беспризорним методама гушења демократије и јавне ријечи, а све у циљу застрашивања грађана Бијелог Поља и спречавања све масовнијих литија. Али је, управо као грађански одговор на непочинства режима, услиједило и исказивање пуне подршке Оцу Дарку Пејићу од стране једног броја активиста ДФ-а испред ЦБ Бијело Поље.
ДФ-у су јасни разлози нервозе режима након изгласавања срамног Закона о слободи вјероисповијести, јер структурама власти отказују подршку чак и њихове највјерније присталице. А Бијело Поље се суочава са никад већим сиромаштвом, чија директна посљедица је и све већи одлив становништва. Зато неће проћи ни бајке о валоризацијама, приватизацијама и отварању “Самсунг” фабрика, попут фабрике чоколаде на Цетињу, јер је ријеч о режимским старим предизборним триковима.
Такође, ни партијски пројекти запошљавања подобних, по већ опробаној пракси, овог пута неће очувати неограничену власт ОКГ ДПС (Организоване криминалне групе ДПС).
ДФ поручује да сви облици репресије неће поколебати ни ДФ, ни сав честити православни живаљ Црне Горе у настојањима да се вратимо демократији и очувамо светиње и светилишта Митрополије црногорско-приморске.
ДФ Бијело Поље позива локалне моћнике да се окану гебелсовских метода и упада у породичне куће. И да град на Лиму не враћају у дане Информбироа, да не упадају на радна мјеста, и на препад не пресријећу активисте и функционере ДФ-а по улицама изигравајући бјелопољске униформисане каубоје.
У знак отпора према отвореној диктатури Мила Ђукановића, због које трпи и Бијело Поље, ДФ овог града истиче да ће бити још истрајнији и одлучнији у настојањима да на цивилизацијски начин одбаци примитивна поступања партијске полиције. Јер полиција треба да се обрачунава с криминалцима, а не са мирним грађанима који живе у поробљеној држави под контролом шачице оних који су је ојадили и покрали. ДФ поручује режиму да остави на миру грађане Бијелог Поља, честите и узорне људе, који достојанствено и мирно желе бољу и праведнију Црну Гору. Ово тим прије што је у свакој демократској држави полиција у служби грађана, а не грађани у служби полиције.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest