ДФ: Лицемјерно објашњење Куртија да се радило о акцији против кријумчарења

Вријеме читања 2 минута

Нова српска демократија и ДФ најоштрије осуђују данашњи напад „тзв. косовских специјалаца на српски народ у јужној српској покрајини“.

Реаговање Демократског фронта поводом инцидената у јужној српској покрајини Косову и Метохији

– Снажно подржавамо наш народ и позивамо на пуно јединство, које нам је сада пријеко потребно, јер овај напад је очигледно дио шире акције која долази недуго после инцидената на Брњаку и Јарињу. Свакоме ко озбиљније прати дешавања је јасно да су лидери албанских есктремиста одлучили да се упуште у акцију протјеривања преосталих Срба са својих вјековних огњишта, коју су спроводили ратни злочинци Хашим Тачи и Рамуш Харадинај, а наставио Албин Курти. Зато један од најважнијих приоритета свеукупне српске националне политике мора бити одбрана нашег народа, као и његов опстанак и повратак на простор Косова и Метохије, и да се више никада не дозволи оно што се десило 17. марта 2004. године- наводе они.

Сматрају да смијешно и лицемјерно звучи објашњење Куртија да се данас радило о ,,акцији против кријумчарења’’.

– Ако се зна да су криминал, шверц, кријумчарење наркотика, оружја и ко зна чега још ,,специјалитети“ управо албанских криминалаца, који су тим прљавим парама покушали да инсталирају овај насилни државни пројекат на тло Србије. Посебно јадно и кукавички изгледа акција у којој се употребљава бојева муниција против голоруког народа. Очигледно је и да су успјеси које Србија постиже на међународном плану, а нарочито последњих дана, жестоко разљутили албанске екстремисте и њихове менторе, који су схватили да тзв. Косово никада неће добити своју столицу у УН и да већина држава неће да призна ову лажну државу. Зато су поново посегли за агресијом, а те усијане главе би већ морале да знају да батина увијек има два краја и да Србија и српски народ никада више неће прихватити погром над нашим народом у јужној српској покрајини- поручили су они.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest