ДФ: Пљачка народа кроз наплату паркинга, „моштулук“ за Васкрс

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА

(18.4.2020.)

У свјетлу васкршњих празника, ДФ истиче васкршњи „муштулук“ Драгана Бокана, формалног власника „Волија“ (уско повезаног са Браном Гвозденовићем) да грађане обрадује наплатом прекораченог сата на паркингу „Супер Волија“ са три еура. А циљ образложења за додатно цијеђење пара од осиромашених грађана је, како се наводи, да се „купцима омогући што угоднија куповина“. Зато све дјелује смислено таман као да је текст „Волија” састављао неко из НКТ-а.

ДФ не вјерује да је текст могао писати Бокан лично, јер није у тону са уштивним порукама Душку Кнежевићу о набијању на колац, или на нешто слично. Мада стоји чињеница да Бокан слови за контроверзног бизнисмена. Ово тим прије што ни у доба короне још није успјешно опрао руке од оптужби Душка Кнежевића да је тајкунски бизнисмен, који ради за Ђукановића, уз логистичку подршку шефа. Уосталом, Бокан и донира средства за приватни КК „Будућност“ колико му шеф режима одреже, па се само формално води као власник Клуба.

ДФ истовремено прозива Бокана да одбаци тврдње Душка Кнежевића да га је ДЕА ставила на списак око шверца кокаина, јер, по ријечима „одбјеглог бизнисмена“, Бокан чини „саставни дио криминалне хоботнице“. Још једном подсјећамо на  писање медија како су црногорски цариници током 2019. открили паковања кокаина у контејнерском дијелу са бананама, а „Воли“ негирао своју умијешаност, мада се стиче утисак да су „трагови многи до пећине“, па и до контејнера.

А, уз све ово, Бокан би додатно и да се гребе од грађана за по три еура, у циљу „што угодније куповине“, пошто се већ огребао за 100 хиљада  еура  које му је у борби против короне уплатио Милутин Симовић, откупљујући од њега пакете сухомеснатих производа за подручја означена као жаришта. Притом, Драган Бокан несметано изводи грађевинске радове за вријеме полицијског сата на свом објекту у Даниловграду, а да не спомињемо изградњу двије вишемилионске виле под Горицом, у близини „ничије куће” Мила Ђукановића.

Зато се на контроверзна три еура Бокана фино надовезује и контроверзна порука Ђукановића поводом Васкрса да „није вријеме за расправе, већ за слогу”. А то поручује онај исти Ђукановић, који је због својих енормних апетита према новцу и власти главни кривац за заваде и расправе по цијелој Црној Гори, која ће се након његове диктатуре морати још дуго опорављати.

На крају, ДФ позива Брана Гвозденовића да изврши пресудни утицај на Драгана Бокана да одустане од наплате паркинга, јер се може догодити да после ове пандемије, усљед нове расподјеле друштвене добити, садашњи формални власник „Волија” почне плаћати паркинг испред свог некадашњег објекта.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest